Pilvipalvelut

Optimoi liiketoimintasi kasvu

Julkipilvi on hyötyjensä puolesta ylivertainen – se mahdollistaa, että palvelusi ovat tarjolla globaalisti, skaalautuvasti ja kustannustehokkaasti. Näiden ominaispiirteiden vuoksi se tarjoaa paljon mahdollisuuksia niin nykyisen liiketoimintasi kehittämiseen, resilienssin kasvattamiseen kuin myös uuden innovointiin.  

Lue lisää siitä, kuinka voimme auttaa sinua valitsemaan liiketoimintasi tarpeisiin parhaiten vastaavat pilvipalvelut. Näin pääset hyödyntämään pilvipalveluiden mahdollisuuksia ja optimoimaan liiketoimintasi kasvun — samalla, kun palvelet asiakkaitasi yhä kiihtyvällä tahdilla. 

AWS, Microsoft Azure ja Google Cloud -logot

Olemme johtavien julkipilvipalveluiden tarjoajien kumppani

Ketterä ja tietoturvallinen toiminta julkipilvessä onnistuu parhaiten, kun ketterän toimintamallin tueksi tarvittavia palveluita otetaan alusta pitäen käyttöön strategisesti ja parhaita käytäntöjä noudattaen. Pitkäikäinen ja tiivis yhteistyömme johtavien julkipilvipalveluiden tarjoajien, kuten AWS:n, Microsoft Azuren ja Google Cloudin kanssa mahdollistaa meille laadukkaiden ja innovatiivisten ratkaisujen luomisen heidän alustoitaan hyödyntäen. 

Pilven perusta

Pilvipalveluiden käyttöönotto kannattaa aloittaa pilvistrategian ja pilvihallintamallin laatimisella. Pilvistrategia ja pilvihallintamalli antavat tukevan selkänojan julkipilven perustan ja pilvimatkaa ohjaavien valintojen ja linjausten osalta. Tehdyt valinnat voivat nimittäin sekä nopeuttaa että hidastaa palveluiden käyttöönottoa. Pahimmillaan väärät valinnat voivat vaikeuttaa yrityksesi kykyä laajentaa pilvipalveluiden hyödyntämistä uusiin käyttötarpeisiin tulevaisuudessa. Nopeuttaaksesi pilvimatkaasi tehokkaasti ja kustannusoptimoidusti tarvitset järjestelmällistä ja standardoitua lähestymistapaa.  

Pilvihallintamalli

Pilvipalveluiden käyttö, resurssien valvonta ja optimointi sekä käyttöön liittyvät kustannukset ja tietoturva saattavat aiheuttaa erilaisia murheita, jollei niiden hallintaa ja ohjausta lähestytä kokonaisvaltaisesti. Pilvihallintamalli auttaa lisäämään läpinäkyvyyttä sekä määrittämään tehokkaat hallintaprosessit, työkalut ja käytännöt, joilla pilviympäristöihin saadaan kokonaisvaltainen näkymä sekä yhteiset pelisäännöt kaikille toimijoille. Samalla kun optimointi ja valvonta helpottuvat, mahdollistuvat myös päätöksenteko ja proaktiivinen hallinta. Jos yritykselläsi ei vielä ole pilven hallintamallia, autamme sinua määrittämään yrityksellesi kestävät ja luotettavat pelisäännöt julkipilven käytön ja hallinnan osalta. 

Käyttöönoton kiihdyttäminen

Samaan tapaan kuin rakennukset tarvitsevat tukevan perustan, Cloud Core –palvelumme varmistaa sinulle turvallisen ja nykyisten toimintamalliesi kanssa yhteensopivan julkipilven perustan. Sen päälle voit alkaa rakentamaan pilviympäristöjäsi ja kiihdyttämään yrityksesi julkipilven käyttöönottoa. Autamme sinua rakentamaan liiketoimintasi tarpeita tukevan pilviperustan, joka hyödyntää AWS:n, Microsoft Azuren ja Google Cloudin parhaita käytäntöjä, automaatiota sekä useiden asiakkaiden ympäristöissä todennettuja suunnittelu- ja toimintamalleja. Ratkaisumme avulla voit vakioida pilviympäristösi, säästää aikaa ja saada paremman käsityksen kustannuksista. 

Silta pilvissä

Pilvisiirtymä

Kun pilviympäristön perusta on tukevasti valettuna, on aika hyödyntää pilvialustaa laajemmin. Usein tämä tarkoittaa kahdenlaista toimintaa. Sekä olemassa olevien sovellusten viemistä pilveen että uusien pilvinatiivien sovellusten kehittämistä. Migraatioajureita on useita, kuten datakeskussopimusten päättyminen, tietoturva- ja liiketoiminnan jatkuvuuteen liittyvät huolet, palvelinraudan elinkaaren loppumetrit sekä resurssien ja IT-budjetin niukkuus. Vähemmällä pitää saada enemmän, ilman etukäteisinvestointeja. Sovellusten siirtämisen lisäksi voitte jättää huoleksemme pilvialustan ja sovellusten ylläpidon, 24/7. 

Pilvimigraatio 

Hyödynnä digitaalisen transformaation mahdollistamat liiketoimintaedut siirtämällä työkuormat ja liiketoimintakriittiset sovellukset pilveen. Olipa sitten kyse uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisestä, uusien markkinoiden valloittamisesta tai paremman asiakaskokemuksen luomisesta, työkuormien siirtäminen pilveen antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintasi kehittämiseen. Kun vähennät kuormitusta oman infrastruktuurin ylläpidosta, pilvialustat kuten AWS, Google Cloud ja Microsoft Azure mahdollistavat maksimaaliset tulokset nopeiden innovointien ja hallittujen ratkaisujen avulla. 

Toteutamme saumattoman ja turvallisen pilvimigraation ketterästi ja kustannustehokkaasti, unohtamatta liiketoimintasi ainutlaatuisia tarpeita. Lopputuloksena parannat organisaatiosi tuottavuutta ja saavutat kustannussäästöjä. 

Ylläpitopalvelut

Olipa pilvialustallasi ajettava sovellus datakeskuksesta siirretty tai täysin uusi ja pilvinatiiveja komponentteja hyödyntävä, voimme auttaa sinua sovellusten ja pilvialustan tarvitseman valvonnan ja ylläpidon kanssa. Anna meidän huolehtia siitä, että pilviympäristösi tukee liiketoimintasi tavoitteita ja sovelluskehityksen tarpeita muuttuvassa maailmassa. Autamme sinua pilvialustan optimoinnista, kehittämisestä ja luotettavasta toiminnasta vuorokauden jokaisena tuntina.  

Pilven kehitys

Tiedämme, että sovellusten ja pilvialustan kehittäminen vaatii sekä resursseja että osaamista. Sertifioidut asiantuntijamme voivat auttaa organisaatiotasi monin keinoin molemmissa. Olipa kyse sitten nykyisen ratkaisuarkkitehtuurin katselmoinnista, ketteristä ohjelmistoprojekteista, DevOps-automaatiosta, CI/CD-putkista tai vaikkapa koulutuksesta, autamme sekä toimintasi ulkoistamisessa että tiimisi tukemisessa osana kehitystiimejänne. Yhteistyössä asiantuntevan tiimimme kanssa kehität ja julkaiset tuotteesi tai palvelusi nopeammin markkinoille ja vauhditat palvelusi skaalautuvuutta.

Lataa oppaasi pilvimatkalle

Pilvipalveluntarjoajat huolehtivat infrastruktuurin ja työkalujen päivityksistä ilman erillistä laskutusta. Modernien pilvipalveluiden käyttöönotto myös edistää resurssien tehokkaampaa käyttöä ja siten vähentää energiankulutusta.

Edessäsi on matkaopas kohti modernia, vastuullista ja kustannustehokasta pilvitekemistä. Tähän oppaaseen olemme keränneet yleisimmät sudenkuopat, joita kohdataan pilvimatkalla, sekä parhaat vinkit niiden välttämiseen.

Ota yhteyttä
Jani Koivulainen
Head of Offering, Principal Consultant, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun