Skip to main content
To the homepage of Knowit

PILVIPALVELUT

FinOps ja kustannusten optimointi

Samalla, kun pilvi mahdollistaa palveluiden helpon ja vaivattoman käyttöönoton, kasvaa riski pilvikustannusten karkaamisesta. FinOps-konsultoinnin avulla autamme sinua löytämään parhaat käytännöt talouden, teknologian ja resurssit yhdistävälle tekemiselle, jotta voit toimia tehokkaasti ja hallita pilvikustannuksia.

Läpinäkyvyys

Paremman näkyvyyden ja kokonaisymmärryksen ansiosta lisäät ennustettavuutta ja voit ennakoida kuluja tarkemmin.

Jatkuva parantaminen

Cloud FinOps on jatkuva prosessi, joka kannustaa jatkuvaan optimointiin ja liiketoiminnan mukana kehittämiseen.

Riskien hallinta

Kun pilvikustannukset ovat hallinnassa, vähennät käyttöönottoon liittyviä taloudellisia riskejä ja estät budjetin ylitykset.

Hallitse pilvikustannuksia 

Pilvikustannusten muodostumisen kokonaiskuva ei ole organisaatiossa välttämättä kenenkään vastuulla, vaikka uusia palveluita on helppo kokeilla ja nostaa pystyyn. Jos pilvipalveluiden käyttöä ei kontrolloida, kustannukset usein kasvavat tehottomien työtapojen ja näkyvyyden puuttumisen vuoksi. 

FinOps (Financial Operations) on taloudenhallinnan, teknologian ja pilviympäristössä toimimisen yhdistävä tekemisen tapa. Sen avulla optimoit pilvikustannuksia, parannat resurssien tehokkuutta ja kehität taloudellista läpinäkyvyyttä pilvipalveluiden käyttöön liittyen. 

Katselmoimme pilvitekemisesi kokonaisuuden ja luomme tiimillesi hallintamallin, jonka avulla saavutat pilvikustannusten tavoitteesi. FinOps-konsultointimme avulla saat toimintaraamit pilvikulujen reaaliaikaiseen seurantaan sekä kulujen optimointiin ja hallintaan. 

Tehokkuutta jatkuvasta parantamisesta 

FinOps sisältää työkaluja ja prosesseja, mutta se ei ole ainoastaan teknologian tai työkalun käyttöönottoa. Sen ydin on kulttuurisessa muutoksessa, joka mahdollistaa näiden työkalujen ja prosessien tehokkaan hyödyntämisen.   

Muutoksen keskipisteessä on jatkuva parantaminen ja läpinäkyvyys, jotka mahdollistavat sen, että kaikki sidosryhmät IT:stä talouteen ja liiketoimintaan työskentelevät kohti yhteistä päämäärää pilvikustannusten hallinnasta.   

Avullamme ymmärrät pilvikustannustesi lähteet ja saat keinot jatkuvaan optimointiin, jotta voit maksimoida pilvi-investointien tuottaman arvon. Lisäksi varmistat, että kaikilla oleellisilla sidosryhmillä on reaaliaikainen näkymä omiin kuluihinsa tili- ja ympäristökohtaisesti. Lisääntyneen näkyvyyden avulla helpotat budjetointia ja ennusteiden tarkkuutta. 

Positiivisia ympäristövaikutuksia  

FinOpsin avulla teet tietoisempia valintoja pilvipalveluiden suhteen. Samaan aikaan kun FinOpsin mukainen toiminta auttaa parantamaan sovellusten ja työkuormien kustannustehokkuutta, laskee usein myös energiankulutus ja CO2-päästöt.   

Samaa valintaa voidaan tehdä myös pilvipalvelutarjoajien konesalien välillä. Esimerkiksi valitsemalla konesalin, joka on vihreämpi, pääset lähemmäksi yrityksesi vastuullisuustavoitteita.   

Avullamme juurrutat pilvikustannusten ja -tehokkuuden hallinnan päivittäisen toimintasi ja päätöksenteon keskiöön samalla, kun toimintasi edistää positiivisia ympäristövaikutuksia. 

Valikoituja asiakastöitämme

Slide 1 of 3

Myös näissä voimme olla avuksi

Kestävä julkipilviPilvihallintamalli

Jussi Siuro

Client Executive

Knowit Solutions