Skip to main content
To the homepage of Knowit

PILVIPALVELUT

Kestävä julkipilvi

Tekoälyn, robotiikan ja big datan aikakaudella pilvi on toiminut keskeisenä muutoksen kiihdyttäjänä. Pilvipalvelut tuovat ketteryyttä ja kustannustehokkuutta, mutta samaan aikaan niiden lisääntynyt käyttö herättää huolta kasvavasta energiankulutuksesta. Tämän vuoksi niin sinun kuin meidän on välttämätöntä asettaa kestävyys etusijalle vastuullisen kasvun takaamiseksi.

Läpinäkyvyys

Mittaa kestävän kehityksen jalanjälkesi ja tunnista mahdollisuudet positiivisiin vaikutuksiin.

Optimointi

Saavuta kestävyystavoitteesi maksimoimalla resurssitehokkuutesi.

Uudistuskyky

Mukauta toimintasi uusiin, kestäviin, pilvipohjaisiin liiketoimintamalleihin.

Ota haltuun pilvitoimintasi ympäristövaikutukset 

Ymmärtääksesi pilvitoimintasi kestävyysvaikutukset, sinun on ensin pystyttävä mittaamaan jalanjälkesi. Keräämällä, analysoimalla ja hyödyntämällä käyttödataa voimme optimoida pilviresurssejasi ja vähentää niiden ympäristövaikutuksia. Samalla maksimoimme pilven tarjoaman tehokkuuden ja kustannussäästöt.  

Kestävän pilvipalvelustrategian käyttöönotto ei hyödytä ainoastaan maapalloamme, vaan se tuottaa myös liiketoiminta-arvoa. Me sitoudumme auttamaan asiakkaitamme pilvityökuormien aiheuttamien ympäristövaikutusten hallinnassa ja vähentämisessä. Avullamme siirryt kohti entistä ympäristötietoisempaa toimintaa, missä datan tallennus, prosessointi ja siirto tehdään ympäristövaikutukset huomioiden. 

Pilvi tarjoaa kestävyyshyötyjä 

Pilvi mahdollistaa monia voittoja. Tutkimusten mukaan siirtyminen julkiseen pilvipalveluun voi auttaa organisaatioita vähentämään IT-toimintojensa hiilijalanjälkeä lähes 90 prosenttia. Lisäksi pilvipalveluntarjoajien datakeskukset käyttävät pääasiassa uusiutuvaa energiaa, kuten aurinko- ja tuulivoimaa.  

Kumppanimme Microsoft on ollut hiilineutraali vuodesta 2012 hiilidioksidipäästöjen kompensoinnin avulla, ja sen datakeskukset toimivat 60-prosenttisesti uusiutuvalla sähköllä. AWS:n tavoitteena on tuottaa toimintansa 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla vuoteen 2025 mennessä. Google Cloud on ollut hiilineutraali vuodesta 2007 lähtien päästöjen kompensoinnin avulla ja sen tavoite on olla täysin hiilidioksidivapaa vuoteen 2030 mennessä. 

Toimemme kestävien pilvipalveluiden puolesta 

Exponential Roadmap Initiative -aloitteen ja YK:n tukeman maailmanlaajuisen Race to Zero -kampanjan jäsenenä ilmastotoimet kuuluvat liiketoimintastrategiaamme ja autamme asiakkaitamme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 1,5°C:n ilmastotavoitteen mukaisesti. 

Pilven osalta tämä tarkoittaa, että autamme sinua tekemään kestäviä valintoja pilviratkaisujesi ja IT-infrastruktuurisi hiilijalanjäljen minimoimiseksi. Tarjoamme markkinoiden johtavaa kestävyysasiantuntemusta ja huippupilvipalvelujen tarjoajien AWS:n, Microsoftin ja Googlen edistyksellisiä kestävyyskäytäntöjä. 

Luotettavana kumppaninasi hyödynnämme kestävyysindikaattoreita ja jatkuvan seurannan viitekehystä mitataksemme pilviratkaisusi ympäristövaikutuksia ja varmistaaksemme, että pilvitoimintosi ovat kestävyystavoitteidesi mukaisia. 

Myös näissä voimme olla avuksi

Pilven perustaModernisaatioPilvistrategia

Jali Pieskä

Head of Offering, Principal Consultant

Knowit Solutions