Tunnista trendejä ja taltuta datamassat

Hyvin visualisoitu data havainnollistaa tietopääomasi selkeimmiksi kokonaisuuksiksi ja auttaa ymmärtämään organisaatiollesi olennaisinta tietoa. Datan ja informaation esittäminen graafisessa muodossa erilaisten elementtien, kuten diagrammien, kaavioiden ja karttojen avulla, mahdollistaa helpon ja saavutettavan tavan nähdä ja ymmärtää trendejä, poikkeavuuksia ja kaavoja. Näiden havaintojen pohjalta saat arvokasta tietoa organisaatiosi päätöksenteon tueksi, esimerkiksi tehokkuuteen ja kustannuksiin liittyen.  

data visualization

Ymmärrä organisaatiosi dataa paremmin

Visuaalisessa analytiikassa ei ole kyse pelkkien hienojen kuvioiden, kaavioiden ja graafien luomisesta – vaan tiedon ymmärtämisestä. Datan visualisointityökalut ja -tekniikat ovat välttämättömiä isojen datamäärien analysoimiseksi ja tiedolla johdettujen päätösten tekemiseksi. Värit ja kuviot vetoavat luontaisesti silmiimme; pystymme nopeasti tunnistamaan punaisen sinisestä ja neliön ympyrästä. Visuaalisessa muodossa sisäistämme asiat usein hyvin nopeasti. Datan visualisoiminen on avain organisaatiosi tärkeiden tarinoiden kertomiseen ja ymmärtämiseen. 

Tee arvokkaita havaintoja

Kun tuomme datan visuaaliseen muotoon, autamme aivojamme tekemään arvokkaita havaintoja – sellaisia, jotka saattaisivat muuten ädä huomaamatta. Sen takia datan visualisointikyky on jokaiselle organisaatiolle yksi tärkeimmistä osaamisen kehittämisen osa-alueista. Datan visualisoiminen perustuu vahvasti tutkimustietoon ja teoriaan, ja alan ammattilaisina autamme organisaatiosi jäseniä tekemään vaikuttavaa visualisointia paremman viestinnän ja helpomman päätöksenteon tueksi.  

 

Valjasta datasi organisaatiosi käyttöön

Tarjoamme visuaalisen analytiikan konsultointia sekä osaamisen kehittämisen ohjelmia ja -koulutuksia. Olemme sertifioitu Microsoft Power BI ja Tableau -kumppani, joten varmistamme aina parhaat käytänteet ja datan visualisointityökalut käyttöösi. Tutustu alta palveluihimme sekä käytettyihin teknologioihin. 

 

  • Tutkimustietoon ja teoriaan perustuva datan visualisointi 
  • Konsultointi 
  • Työkalut ja parhaat käytänteet 
  • Osaamisen kehittäminen ja koulutukset 

Matkaopas kohti modernimpaa analytiikkaa

Löysä keinot päästä pois pölyttyneistä datan hyödyntämisen tavoista, jotka eivät palvele liiketoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla lataamalla Matkaopas kohti modernimpaa analytiikkaa.

Lisää inspiraatiota

EU ja muuttuva vastuullisuusraportointi

Eurooppalaisten yritysten velvoite vastuullisuusraportointiin on muuttumassa, ja se tulee vaikuttamaan suureen joukkoon suomalaisia yrityksiä. Tarkista, koskeeko uusi kestävyysraportoinnin direktiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive) myös teidän yritystänne

Resurssien puute estää analytiikan hyödyntämistä liiketoiminnassa

Lähes jokaisessa organisaatiossa pyritään nykyisin johtamaan tiedolla. Dataa on saatavilla ainakin myynnistä ja taloudesta, usein myös asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyydestä. Edistyneimmissä organisaatioissa pyritään tunnistamaan trendejä, jopa ennustamaan niitä, ja hyödyntämään dataa innovoinnissa.

3 tärkeintä ominaisuutta, joita ruokkimalla parannat organisaatiosi analytiikkakyvykkyyksiä

Datan tarve ymmärretään organisaatioissa laajasti, ja päätöksiä halutaan pohjata arvailun sijaan dataan. Käytännössä tilanne on kuitenkin vielä usein se, ettei analytiikka palvele liiketoiminnan tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Usein vika on analytiikan tekemisen tavoissa, eikä teknologia valitettavasti aina tarjoa oikotietä onneen. 

Ota yhteyttä
Juuso Viljanen
Head of Offering, Principal Consultant
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun