Skip to main content
To the homepage of Knowit

OPERATIIVINEN TEHOKKUUS

Osto ja saatavuuden hallinta

Operatiivinen osto ja saatavuuden hallinta toimivat avainasemassa erinomaisen palvelutason ylläpidossa. Oston tehtävänä on varmistaa hankintasopimusten toteutuminen ja täydennysten optimointi siten, että varastot on mitoitettu oikein kysyntään, tuotevalikoimaan ja toimintamalliin nähden.

Yhteistyö sisäisten sidosryhmien kanssa

Sujuva sisäinen yhteispeli mahdollistaa joustavan kysyntään vastaamisen

Tavoitteet ja mittarit

Suorituskyvyn parantaminen ja resurssien optimointi vaatii tavoitteiden ja mittareiden määrittelyä

Työkalut ja järjestelmät

Toimivat työkalut mahdollistavat tehokkaan oston muun muassa automaation kautta

Osto huolehtii, että oikeat tavarat ovat oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Tämä saadaan aikaan optimoimalla resursseja keskittymällä olennaiseen, saumattomalla sisäisen toiminnan suunnittelun yhteispelillä ja tehostamalla toimintaa oikeilla työkaluilla ja automaatiolla. Tehokas saatavuuden hallinta näkyy nopeana varastonkiertona, sopivan kokoisina tilauserinä ja oikein ajoitettuina tilauspisteinä. 

Oston ja myynnin yhteispeli saatavuuden hallinnan kulmakivenä

Oston on mahdotonta toimia tehokkaasti siilona, sillä se on kriittinen osa monia poikkitoiminnallisia prosesseja. Laadukkaiden ennusteiden laatiminen ja seuranta sekä saatavuuden optimointi vaativat myynnin, tuotekehityksen ja oston välistä jatkuvaa kommunikointia. Tämä mahdollistaa jatkuvan tulipalojen sammuttelun sijaan joustavuuden yllättävien tilanteiden osuessa kohdalle. Ostolla on kriittinen rooli etenkin tuoterevisioissa tai uusien tuotteiden tuomisessa markkinoille.

 

Mitattavia tuloksia faktapohjaisen päätöksenteon kautta

Autamme asiakkaitamme määrittelemään toimivat prosessit, parametrit ja järjestelmät tehokkaaseen täydennysprosessiin aina hankinnasta laskutukseen saakka kaikki rajapinnat huomioiden. Laaja kokemuksemme saatavuuden hallinnan optimoinnista mahdollistaa kokonaisvaltaisen kysynnän ja saatavuuden yhteensovittamisen sekä täsmäiskut esimerkiksi mittareiden määrittelyyn ja raportointiin.

Antti Kuusenmäki

Business Lead

Knowit Management Consulting

Tutustu myös muihin palveluihimme

Hankintojen johtaminenValikoimanhallintaOstovelkojen ja lähtevän kassavirran hallintaMyyntisaamisten ja sisään tulevan kassavirran hallintaVarastonhallintaKestävät toimitusketjutDataohjautuvat ja älykkäät toimitusketjutTehokkaat toimitusketjut