Piirretty sydän

Mahdollista laadun ennakointi

Toimivat ja tehokkaat ohjelmistokehityksen ja laadunvarmistuksen käytännöt ja työkalut ovat hyvä lähtökohta laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi. Laadun ennakoimiseksi tarvitaan kuitenkin kokonaisvaltaimpi lähestyminen ohjelmiston laatuun ja sen hallintaan. Laatuun vaikuttavat tekijät voidaan jakaa neljään osa-alueeseen: riittävä käsitys liiketoiminnan ja asiakkaan tarpeista ja vaatimuksista, ohjelmistoa kehittävien henkilöiden osaaminen, ohjelmistokehityksen toimintatavat sekä ohjelmiston rakentamiseen käytettävä teknologia. Nämä tekijät vaikuttavat laatuun eri tavalla eri ympäristöissä ja eri tilanteissa. Me autamme sinua tunnistamaan omassa organisaatiossasi laatuun vaikuttavat tekijät ja rakentamaan käytännöt ohjelmistosi laadun ennakoimiseksi.

Lyijykyniä ja muistilappuja työpöydällä

Varmista laatu jo ennen kehitysprosessia 

Ennakoidun laadun konsepti mahdollistaa digitaalisen ratkaisun, esimerkiksi tietojärjestelmän, sovelluksen tai sähköisen palvelun laadun kehittymisen seurannan ja lopputuloksen ennustamisen ratkaisun kehitysprosessin aikana. Lopputuloksen laatua ja onnistumisen mahdollisuuksia voidaan arvioida jo jopa ennen kuin yhtään riviä koodia on kirjoitettu. 

Ennakoidun laadun tarjoamat edut organisaatiollesi: 

 

  • Kyky reagoida jatkuvaan muutos- ja kehittämistarpeeseen 
  • Nopea, tietoon perustuva päätöksenteko (esim. resurssien kohdentamisen suhteen) 
  • Digitaalisten ratkaisujen laadun toteutumisen seuranta jo kehittämisen aikana 
  • Laadun seuranta, kun asiakaspalautetta ei ole saatavilla tai se ei ole luotettavaa 
  • IT-projektin lopputuloksen ennustettavuus 
  • Tavoitellun laadun saavuttaminen 

Ennakoidun laadun asiantuntemuksemme:

Suuri kirjahylly

Osaamisen kehittäminen

Digitaalista ratkaisua rakentavien ihmisten osaaminen on yksi laadun kulmakivistä. Tarjoamme yli sata erilaista tietotekniikkaan liittyvää kurssia, koulutusta tai valmennusta, jotka varmistavat viimeisimmän tiedon organisaatiossasi. 

Ihmisiä kävelemässä ruuhkassa

Prosessien ja menetelmien kehittäminen

Voimme tunnistaa organisaatiosi nykytilan ja kyvykkyyden ohjelmistojen kehittämisessä sekä rakentaa kehityssuunnitelman sen parantamiselle. Analyysi ja suunnitelma voidaan tehdä joko suuremmalle kokonaisuudelle, kuten yrityksesi ohjelmistokehitykseen kokonaisuutena, tai tarkemmin yksittäiseen prosessiin tai kyvykkyyteen, kuten esimerkiksi testiautomaation toteuttamiseen. 

Tietokoneen näyttö, jossa koodia

Teknologian valinta

Modernit teknologiat eivät sellaisenaan takaa laadukasta lopputulosta. Tärkeää on tunnistaa tilanteeseen ja tarpeeseen parhaiten soveltuva teknologia ja varmistaa, että ratkaisun kehittäjät tuntevat sen ominaisuudet ja osaavat hyödyntää niitä mahdollisimman hyvin. Me autamme sinua valitsemaan ratkaisullesi toimivan ja aikaa kestävän teknologia-alustan. 

 

Ota yhteyttä
Jali Pieskä
Head of Offering, Principal Consultant
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun