Datan visualisointi on datan ja informaation esittämistä graafisessa muodossa. Käyttämällä erilaisia visuaalisia elementtejä, kuten diagrammeja, kaavioita ja karttoja, datan visualisointityökalut tarjoavat helpon ja saavutettavan tavan nähdä ja ymmärtää trendejä, poikkeavuuksia ja kaavoja datassa.

Datan visualisoinnissa ei kuitenkaan ole kyse pelkkien hienojen kuvien luomisessa – vaan tiedon ymmärtämisessä.

Datan visualisointityökalut ja -tekniikat ovat välttämättömiä massiivisten datamäärien analysoimiseksi ja tiedolla johdettujen päätösten tekemiseksi. Värit ja kuviot vetoavat luontaisesti silmiimme; pystymme nopeasti tunnistaa punaisen sinisestä, ja neliön ympyrästä. Jos voimme nähdä jotain, sisäistämme sen usein hyvin nopeasti. Datan visualisoiminen on avain tärkeiden tarinoiden kertomiseen ja ymmärtämiseen.

Kun data laitetaan visuaaliseen muotoon, autamme aivojamme tekemään arvokkaita havaintoja - sellaisia, jotka muuten jäisivät huomaamatta. Sen takia datan visualisointikyky on yksi tärkeimmistä kompetensseista jokaisessa organisaatiossa.

Näin voimme auttaa

Datan visualisoiminen perustuu vahvasti tutkimustietoon ja teoriaan. Ne ovat datan visualisoinnin keskiössä. Tarjoamme asiakkaillemme datan visualisoinnin konsultointia, osaamisen kehittämisen ohjelmia, sekä koulutuksia - unohtamatta datan visualisointityökaluja ja parhaita käytänteitä.

  • Tutkimustietoon ja teoriaan perustuva datan visualisointi
  • Konsultointi
  • Työkalut ja parhaan käytänteet
  • Osaamisen kehittäminen ja koulutukset

Matkaopas kohti modernimpaa analytiikkaa

Tämä opas on sinua varten, jos ymmärrät datan hyödyt, mutta analytiikka ei vielä palvele liiketoimintasi tarpeita. Loikka modernimpaan vaatii tahtoa datan hyödyntämiseen!

Ota yhteyttä
Markku Haukijärvi
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun