Skip to main content
To the homepage of Knowit

Monenlaisia rooleja erilaisille pilven asiantuntijoille

Cloud Driven Services -liiketoimintayksikkö tarjoaa erilaisia rooleja pilvipalveluiden osaajille

Niina

Knowitin Cloud Driven Services

Knowitin Cloud Driven Services -liiketoimintayksikkö rakentaa tulevaisuutta vahvalta pilviosaamisen pohjalta. Korkeimmat yhteistyötasot AWS- ja Microsoft Azure -pilvipalveluiden kanssa, vauhdilla kehittyvä kumppanuus Google Cloudin suuntaan sekä suuri joukko osaavia ja korkeasti sertifioituja asiantuntijoita mahdollistavat liiketoimintayksikön jatkuvan kasvun. Pilvipalveluiden parissa on tarjolla monenlaisia asiantuntijuuden tasoja ja rooleja.

Niina Känsälä toimii Cloud Driven Services -liiketoimintayksikön johtajana. Hän on työskennellyt aiemmin pilvipalveluiden People Leadina ja usean merkittävän asiakkuuden asiakasjohtajana, ja näkee yksikön tulevaisuuden hyvin lupaavana.

"Palveluita modernisoidaan ja digitalisoidaan kiihtyvällä laajuudella ja pilvipalvelujen rooli asiakkaidemme liiketoiminnan mahdollistajana on yhä tärkeämpi sekä liiketoiminnallisesti että sosiaalisesti. Yhdistämällä pilvi-, data- ja ohjelmistokehitysosaamisemme voimme ymmärtää täysin asiakkaidemme tarpeet ja tuottaa merkittävää arvoa heidän liiketoiminnalleen moderneilla ja kestävillä ratkaisuilla pilvimatkan vaiheesta riippumatta. Seuraamalla viimeisimpiä teknisiä suuntauksia voimme varmistaa, että asiakkaamme pilviratkaisut ovat tuottavia ja kestäviä myös tulevaisuudessa."

Kirsi

Pilviala sopii kokonaisuuksista kiinnostuneille

Pilven parissa työskentely sopii erityisesti sellaiselle, joka haluaa olla mukana tekemässä ajan hermolla olevia kokonaisratkaisuja. Haittaa ei ole siitäkään, jos jaksaa innostua uusimmista teknologioista ja on kiinnostunut testaamaan uusia markkinoille tulevia ratkaisuja.

"Monella on mielikuva konesalista, jossa yhdistellään piuhoja palvelimiin, ja vastaavasti pilvipalveluista tämän saman asian seuraavana abstraktiotasona. Alusta ja pilvipuoli onkin tavallaan digitaalisten palveluiden syvä pääty, mutta siihen kuuluu paljon muutakin kuin infraa."

Vaikka moni pilven parissa työskentelevä on kasannut koneita lapsesta saakka ja oppinut verkkojen ja serverien pitkän oppimäärän perinteisesti koulun penkillä, ei mitään tiettyä koulutustaustaa tarvita. Knowitille halutaan myös alanvaihtajia, jotka tuovat mukanaan uusia näkemyksiä.

"Kun puhutaan poluista pilveen, on tosi virkistävää, että meillä on nykyisin pilvinatiiveja ihmisiä, jotka eivät ole koskaan tehneet mitään perinteiseen malliin. He ovat tottuneet käyttämään pilvivalmiita PaaS-palikoita ja saavat niillä aikaan halutun lopputuloksen. Erilaiset taustat tuovat freesiä kykyä ajatella."

Pilvialustat tekevät nykyisin jo paljon niitä hyödyntävän puolesta, mutta jollain niitäkin pitää komentaa ja liiketoimintalogiikkaa pystyä luomaan, ja siksi erilaisia koodi- tai skriptikieliä ja infrastructure as code -teknologioita on syytä vähintään ymmärtää, jos pilviammattilaiseksi pyrkii. Knowit on järjestänyt yhteistyökumppaneittensa kanssa intensiivikoulutuksia alanvaihtajille. Sellaisille, joiden tausta on koodaamisessa tai teknisellä alalla digitaalisten palveluiden parissa, ovat itseopiskeltavat verkkokurssit ja sertifikaatitkin hyvä vaihtoehto. Niiden avulla voi lukea itsensä pilvisertifioiduksi aina pro- tai expert-tasoon asti.

"Jonkinlainen kosketuspinta pilveen olisi hyvä olla entuudestaan kun meillä aloittaa. Itsensä kehittämisen näkökulmasta me itse ja erityisesti asiakkaamme arvottavat sertifioinnit korkealle, sillä nämä kuitenkin ovat konkreettinen osoitus siitä että teoria on hallussa. Ja opiskelun jälkeen vaaditaan tietysti käytännön tekemistä, ennen kuin kukaan on oikeasti pro-tason tekijä."

Saskia

Monenlaisia rooleja erilaisille asiantuntijoille

Knowitilla pilviosaajia ei perinteisesti ole pyritty osuttamaan tiettyihin muotteihin, vaan jokaiselle halutaan tarjota parhaiten sopiva rooli ja kehityspolku. Silti karkealla tasolla toimenkuvia voidaan luokitella - jotkut hallitsevat arkkitehtuureja, toiset ovat enemmän kotonaan toteuttavalla puolella ja kolmannet puhuvat strategioista ja evankelisoivat pilveä. 

Asiantuntijalla voi kuitenkin olla montakin hattua päässään, sillä jokainen osaaja on uniikki. Kaikkia yhdistää holistinen näkemys, jossa katsotaan kokonaisuutena, miten asiakkaan tarpeet ratkaistaan parhaalla tavalla. Työnteon paikan saa itse valita, kunhan tiimityöskentely pelaa ja työnteko onnistuu sopivalta osin toimistoaikaan.