Skip to main content
To the homepage of Knowit

Antti ja Kenneth kehittävät Knowitin Optimizely-tekemistä ja auttavat kollegoitaan

Knowitilla yli 15 vuoden ja useiden kymmenien projektien kokemus Optimizelyn käytöstä

""

Amerikkalainen Optimizely (ent. Episerver) on pilvipohjainen kehitysalusta, joka tarjoaa maailmanlaajuisesti suositut ratkaisut sisällönhallintaan, verkkokauppaan, digitaaliseen markkinointiin ja optimointiin. Optimizely on segmenttinsä markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Knowitilla on yli 15 vuoden ja useiden kymmenien projektien kokemus Optimizelyn käytöstä ja laaja erikoistunut tiimi kehittäjiä, suunnittelijoita ja projektipäälliköitä. Heidän joukossaan ovat Lead Architectina ja Competence Leadina työskentelevä Antti Alasvuo ja Senior Software Developer Kenneth Krohn. "Yleensä oon se, joka projekteissa katsoo teknisesti vähän laajemmin ja yrittää jakaa tehtäviä paloihin muiden tehtäväksi. Ja toivottavasti itsekin pääsee koodaamaan, se vain tahtoo olla haaste tässä roolissa. Iso osa ajasta menee suunnitteluun ja muiden auttamiseen, tehtävien läpikäymiseen ja kysymyksiin vastaamiseen", Kenneth kuvailee työtään.

Sekä Kenneth että Antti olivat kiinnostuneita tietokoneista jo lapsena ja kumpikin on viihtynyt IT-alalla vuosituhannen vaihteesta asti. Kenneth opiskeli tietojenkäsittelytiedettä Helsingin Yliopistolla, Antti puolestaan ammattikorkeakoulussa, joka nykyisin tunnetaan Laureana. Kenneth tuli Knowitille fuusion myötä Creunalta, Antti vaihtoi työpaikkaansa toisesta IT-alan yrityksestä pari vuotta sitten.  

""

Tekemällä oppii, mutta myös tiedon hankkimiselle ja jakamiselle on oltava aikaa

Knowitin asiakkaista Optimizelya käyttävät mm. HSY, Mandatum Life, Sanoma, Huhtamäki, Castrén & Snellman, Gasum ja Paulig. Projektit ovat digitaalisia kanavia, kuten verkkosivustoja ja intranettejä, sekä tietysti muun muassa monenlaisia teknologiaintegraatioita taustajärjestelmiin. 

“Tekemällä oppii”, sanovat sekä Kenneth että Antti, mutta kumpikin toki kerryttää osaamistaan myös systemaattisesti tutustumalla Optimizelyn ja siihen liitettävien teknologioiden käyttötapoihin ja uutuuksiin. Optimizelyn ohella käytettävien teknologioiden luettelo on pitkä: .NET framework, .NET 6, MVC, Azuren Devops, front endissa käytetään Reactia ja Vueta, versionhallinnassa Git:ia, ja lisäksi täytyy tietysti hallita pull requestit. "Tässä roolissa on pakko pysyä mukana siinä, mitä uutta erityisesti Optimizelyyn tulee. Käytän viikossa 1-2 tuntia työaikaani Optimizelyn ja muiden blogien lukemiseen. Joskus on hyvin kiireistä, mutta yleensä aikaa löytyy ihan hyvin myös itsensä kehittämiseen", Kenneth kertoo. 

Antti on Suomen ainoa Optimizely MVP ja käyttää osaamisensa jakamiseen Optimizely-yhteisön foorumeilla ja blogeissa myös vapaa-aikaansa. Antti on MVP eli Most Valuable Professional nimenomaan teknisen tuntemuksensa ansiosta, mutta nykyisin mukana on muidenkin tuotealueiden kuten markkinoinnin osaajia. "Tykkään tutkia, mitä alusta on syönyt. Uudet ominaisuudet ja teknologiat pitää tietysti tuntea. Vaikka olisi joku tapaus, millaisia on tehnyt kymmeniä aikaisemminkin, on aina hyvä haastaa itseään katsomaan löytyisikö jotain uutta ja mullistavaa tapaa", Antti sanoo.  

Optimizely-meetup sai etätyöläisetkin tulemaan toimistolle  

Sekä Kenneth että Antti työskentelevät pääsääntöisesti etänä. Kotoa työskentely tuo tasapainoa työhön ja arkeen ja säästää aikaa työmatkoissa Porvoossa ja Klaukkalassa asuvilta miehiltä. "Herään, katson, että lapset on lähteneet kouluun ja käytän koirat ulkona. Sitten avaan sähköpostin ja katson, onko tänään tulipaloja sammutettavana vai voiko tehdä, mitä on suunnitellut tekevänsä", Kenneth kuvailee tyypillistä aamuaan. 

Antti on tehnyt etätöitä jo vuosia ennen covidia. Hän aloittaa työpäivänsä jo 6:30 aamulla ja lopettaa kolmelta iltapäivällä. "On kiva, että saa auttaa muita työssään, mutta helposti päivä meneekin sitten siihen. Koodaan myös itse ja 6:30 – 8 saan parhaiten tehtyä omia juttuja. Sitten kahdeksasta yhdeksään käytän koiran lenkillä. Meillä on ketterät työmenetelmät, eli noin vartin daily ja sitten otetaan erillinen palaveri, jos jollain on esimerkiksi jotain ongelmaa", Antti kertoo.  

Työkavereita kehutaan mukaviksi, ja Antti kiittelee vielä erikseen paikallisia IT-tukihenkilöitä, joilta saa tarvittaessa apua. Kumpikin kuvailee Knowitin työsuhde-etuja kilpailukykyisiksi, mutta kertoo olevansa huono käyttämään niitä. "HR on meillä hyvin aktiivinen työntekijöiden hyvinvoinnin ajamisessa. Työfysioterapeutilla tuli käytyä kesän jälkeen", Kenneth kertoo. 

Kenneth käy Knowitin Helsingin toimistolla joka maanantai. Hän kertoo, että viikottainen toimistopäivä auttaa pitämään kiinni työpaikan ja työkavereiden arjessa. Antti käy toimistolla harvemmin, vaikka tietää, että tarjolla olisi hyvät palvelut kahveineen, virvoitusjuomineen ja välipaloineen, sekä säännöllisine yhteisine aamiaisineen. Knowitin toimistolla järjestetty Optimizelyn Developer Meetup sai kummatkin tulemaan toimistolle tapaamaan kollegoita niin Knowitilta kuin muista yrityksistä. "Oli kiva koronan jälkeen nähdä ihmisiä, joita ennen koronaa tuli nähtyä enemmänkin", Kenneth sanoo. "Meetuppeja saisi olla vähintään kaksi vuodessa. Niissä jaetaan tietoa uutuuksista developer-lähtöisesti, ja esitellään käyttötapauksia vanhemmistakin featureista. Vaikka tietysti niihin on Suomesta vaikea löytää puhujia, minäkin olen niissä ollut useamman kerran esittämässä juttuja", Antti kertoo naurahtaen.  

Asiantuntijaksi Knowitille?

Heräsikö kiinnostuksesi työskennellä Knowitilla? 

Lue lisää ja ole meihin yhteydessä joko lähettämällä hakemus sinua kiinnostavaan avoimeen rooliin, tai jos et löydä juuri tällä hetkellä sinua kiinnostavaa roolia, avoimen hakemuksen kautta voit myös kertoa itsestäsi lisää. Luemme hakemuksesi mielellämme, ja palaamme sinulle asiaan enintään viikon sisällä!

Lue lisää

Avoimet työpaikat