Syitä WordPressin suosioon löytyy paljon, tässä muutamia tärkeimpiä:

 
1. Käytön helppous 

WordPressillä sisällön päivittäminen on helppoa. WordPressin Gutenberg-editori tarjoaa sivuston ylläpitäjälle intuitiiviset työkalut ja lähes loputtomat mahdollisuudet yhdistellä sivuilla erilaisia moduuleita.  

2. WordPress kehittyy jatkuvasti

WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva järjestelmä. Alustaa ja liitännäisiä kehittää massiivinen kehittäjäyhteisö. Jos kohtaat ongelman, joku yhteisöstä on sen jo varmasti kohdannut aiemmin ja siihen löytyy vastaus. 

 

3. Lisäosia/laajennuksia joka lähtöön

Laajan kehittäjäyhteisön ansiosta WordPressiin löytyy lukematon määrä valmiita lisäosia erilaisiin tarpeisiin. Lisäosien käyttäminen nopeuttaa kehitystyötä huomattavasti verrattuna siihen, että ominaisuudet kehitettäisiin aina alusta asti itse.  

 

4. Kustannustehokas

WordPress on lähtökohtaisesti ilmainen julkaisujärjestelmä. Lisäosat toki saattavat maksaa, mutta yleensä nekin hyvin pieniä summia vuositasolla. Myös kehitystyö WordPressillä on nopeampaa kuin useimmilla muilla alustoilla.
 

5. Taipuu moneen, myös verkkokauppaan

WordPressin päälle voi rakentaa lähes minkälaisen sivuston tahansa. Lisäksi WooCommerce -lisäosa mahdollistaa monipuolisen verkkokaupan pystytyksen. 

 

6. Hakukoneystävällisyys 

Google ja muut hakukoneet rakastavat WordPressillä tehtyjä sivustoja. WordPressiin on lisäksi tarjolla lisäosia, joilla hakukonelöydettävyyttä pystyy parantamaan entisestään kuten SEO by Yoast.  

7. Turvallisuus

WordPressiä kritisoidaan usein tietoturvan osalta, mutta jos lisäosat valitaan huolella, palvelinratkaisussa on kiinnitetty huomiota tietoturvaan ja kokonaisuutta ylläpidetään, on WordPress yhtä turvallinen kuin mikä tahansa muu julkaisujärjestelmä. Tarjoammekin aina asiakkaillemme ylläpitopalvelun, jossa varmistetaan, että WordPressissä kaikki on aina ajantasalla.

Ota yhteyttä
Susanna Salomaa
Business Unit Lead

Alkuun