Google Analytics

Google Analytics on ylivoimaisesti suosituin web-analytiikkaratkaisu ja lähtökohtaisesti se seurantajärjestelmä, joka aina asennetaan, ellei asiakkaalla ole ollut hyvin spesifejä vaatimuksia joihin Google Analytics ei ole taipunut. Google Analytics soveltuu kaikenkokoisille sivustoille, mikäli ilmaisen version kapasiteetti tai ominaisuudet ei riitä, voi valita suorituskykyisemmän Premium-version (Google Analytics 360). 

Suunnittelemme kanssanne seurantatilin rakenteen. Huolehdimme yhdessä sivustonne ylläpitäjien kanssa, että Google Analytics –seuranta asennetaan sivustollenne oikein ja että perusasetukset tehdään näkymätasolla.

Google Tag Manager helpottaa seurantapisteiden asentamista

Google Tag Manager on mullistanut seurannan tekemällä sivuston seurantakoodien hallinnan ja kehittämisen helpoksi ja hauskaksi. Tag Managerin käytön suurin hyöty on se, että enää ei tarvitse lisätä suoraan sivujen lähdekoodiin erikseen seurantakoodeja, vaan kaiken voi tehdä hallitusti yhdellä työkalulla ja ilman, että yksittäisten sivujen lähdekoodiin tarvitsee puuttua. 

Suunnittelemme ja neuvomme parhaan GTM-tilirakenteen laatimisessa ja autamme esimerkiksi Google Analytics –seurannan lisäämisessä Tag Managerin avulla. Voimme tarvittaessa toimia puolestanne Tag Managerin hallinnoijana ja validoida puolestanne kolmansien osapuolien sivustollenne haluamat seurantakoodit sekä huolehtia käyttäjähallinnasta.

Piwik Pro hyvä vaihtoehto Google Analyticsille

Mikäli tiedon omistaminen ja tietosuoja ovat kriittisen tärkeitä on Piwik Pro hyvä vaihtoehto analytiikkadatan keräämiseen. Piwik Pro on edistyksellinen datan anonymisoinnissa ja yritys on eurooppalainen. Valitsemalla Piwik Pron säästyt turhalta stressiltä liittyen analytiikan GDPR-yhteensopivuuteen.

Piwik Prosta on saatavillla ilmaisversio 500 000 tapahtumaan saakka kuukaudessa. Ohessa muita Piwikin ominaisuuksia:

  • Piwik Pro Enterprise -versiossa asiakkaalla on mahdollisuus valita datan säilytyspaikaksi Ruotsi, Saksa tai asiakkaan oma palvelin.  
  • Piwik Prosta löytyy myöskin suomenkielinen käyttöliittymä. Käyttöliittymä itsessään muistuttaa paljolti Google Analyticsia joten siirtymä Piwikiin ei ole suuri Analyticsiin tottuneelle käyttäjälle. 
  • Piwik Prota voi hyödyntää ilman evästelupaa tietyillä rajoituksilla. 
  • Piwik Prossa on valmiina oma Tag manager joka on helppo ottaa käyttöön koska sitä ei tarvitse erikseen asentaa. 
  • Piwik Pro sisältää Google Ads ja Google Search Console -integraatiot. 

 

SharePoint-sivustojen analytiikka-asennus ja käyttöönotto

Tarjoamme Microsoft SharePoint –sivustoille soveltuvaa web-analytiikkaratkaisua HarePointia. Se on yhteensopiva SharePoint 2007, SharePoint 2010, SharePoint 2013 ja SharePoint 2016 –versioiden kanssa. HarePoint on nopea asentaa ja se integroituu suoraan SharePointin omaan rakenteeseen mahdollistaen kätevästi farmi-, Site Collection ja Site- tason raportit. 

Mittaamisen auditointi ja jatkuva kehittäminen

Jos organisaationne liiketoiminnassa on tapahtunut muutoksia, ja vastuuhenkilöt vaihtuneet, on hyödyllistä aluksi arvioida nykyinen mittausjärjestelmän asennus. Mittausjärjestelmä on voinut jäädä ajastaan jälkeen niin, että käytössä on vanha versio tai esimerkiksi kaikkia keskeisiä ominaisuuksia ei ole otettu hyötykäyttöön. Voi myös olla, että järjestelmän käyttö on hiipunut, kun omasta organisaatiosta ei ole löytynyt tekijöitä viemään mittaamista eteenpäin.

Me autamme auditoimalla nykyisen web-analytiikan asennuksen ja ominaisuuksien hyödyntämisen. Annamme konkreettiset kehitysehdotukset.

Ota yhteyttä
Christer Lybeck
CEO, Knowit Experience Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun