Knowitin uusi Helsingin toimisto innostaa työntekijöitä: “Tosi viihtyisää!”

Julkaistu 22 joulu 2022

Knowitin työntekijät pääsivät muuttamaan uusiin toimitiloihin Helsingissä itsenäisyyspäivän alla. Uusi toimisto sijaitsee Kampissa Kansakoulukujalla.

Vaikka muuttomatkaa oli vain 220 metriä, oli muutos suuri. Kuten marraskuun alussa julkaistussa artikkelissa kerroimme, Knowitin Helsingin toimisto oli käynyt kiistatta ahtaaksi, ja erityisesti neuvottelutiloista oli pulaa. Nyt uusiin toimitiloihin mahtuvat kaikki Knowitin yhtiöt Suomessa. Ensimmäiset reaktiot työntekijöiltä ovat olleet ihastelevia ja kiittäviä. Keskusteluista voi kuulla kommentteja kuten “todella hienot tilat”, “upealta vaikuttaa” ja “tosi viihtyisää”

Toimitilaprojektin starttasi työntekijöille tehty kysely, ja toiveiden toteutuminen on nyt nähtävillä uusissa toimitiloissa. Niiltä löytyy tilaa yhdessä, yksin ja hybridisti työskentelyyn. Symbolit seinillä ohjeistavat, mitkä tilat ovat hiljaista ja mitkä yhdessä työskentelyä varten. 

Symbolit myös kannustavat taukojen ottamiseen – kahvia saa juoda omalla työpisteellä, mutta lounaalle on tarkoitus ottaa oma aikansa eikä syödä työpisteellä. Toimiston keskellä on viihtyisä kahvilatila, joka mahdollistaa rennot kohtaamiset ja eväiden tai noutoruoan nauttimisen sekä esimerkiksi yhteiset teema-aamiaiset. Myös yläkerran aulassa voi viettää aikaa yhdessä kollegoiden kanssa.

Toimivaa työntekoa toimistolla, etänä ja hybridisti

Makers way of working -lupaukseen kirjattu Knowitin työskentelykulttuuri haluaa mahdollistaa työntekijöille mahdollisimman paljon joustavuutta tukien sekä yksilö- että projektityötä, ja samalla vaalien asiakassuhteita ja toimivaa työkulttuuria. Työympäristöön kohdistuvat tarpeet vaihtelevat työtehtävien, roolin ja persoonan mukaan, ja voivat samalla ihmisellä olla saman päivän aikana erilaiset. Työnteon paikan saa Knowitilla pitkälti valita itse. Uudet toimitilat tarjoavat työtilaa hiljaisista sopeista isoihin ryhmätyötiloihin. Yhteisöllisyys ja humaani työnantajuus ovat tärkeitä arvoja Knowitilla, ja ne mahdollistuvat toimivissa työtiloissa.  

Työympäristön kehittämisen kumppaniksi valittu Newsec sai Knowitilta toivelistan: inspiring, sustainable & functional. Jotta Knowitin arvostama yhteisöllisyys toteutuisi, täytyy toimistolle tulemisen luoda työntekijöille aidosti arvoa. Toimistolla päivittäin työskentelevät saavat uudelta toimistolta omat vakiopaikat. Myös osan viikkoa toimistolta työskentelevien työolosuhteet on haluttu luoda palkitseviksi. Nyt toimistolle voi tulla silloinkin, kun haluaa keskittyä työntekoon yksin. 

Kokoustamiseen on panostettu paljon, ja nyt hybridipalaverit onnistuvat ilman vitsiksi muodostunutta 10 minuutin tekniikkasäätöä. Neuvotteluhuoneiden äänieristykseen on panostettu, ja sitä tullaan vielä parantamaan joidenkin tilojen osalta. 

Vastuullisuus on Knowitin strategian keskiössä, ja se näkyy myös toimitiloissa monella tapaa. Sekä tilat että kalusteet ovat muunneltavissa, valaistusta ohjataan älykkäästi, jätteiden kierrätys on tehty helpoksi ympäri toimistoa ja valitut pintamateriaalit ovat ekologisia, osin kierrätettyjä ja uudelleen kierrätettäviä. Kalusteissa on valittu pitkään käytettäviä ja kierrätettäviä materiaaleja, ja suosittu pohjoismaista ja kotimaista tuotantoa. Tilojen suunnittelussa on luonnollisesti huomioitu myös esteettömyys. 

Hyvät toimitilat auttavat vahvistuneen Knowitin asiantuntijoita lunastamaan lupausta olla Nordic Powerhouse – pohjoismainen voimanpesä digitaalisille ratkaisuille, joilla on kestävä vaikutus.

Alkuun