Skip to main content
To the homepage of Knowit

LEHDISTÖTIEDOTTEET

Oikeus ratkaisi – 70 miljoonan viisumitietohanke säilyy Knowitilla

NON REGULATORY

Markkinaoikeus on hylännyt Solita Oy:n Knowitia koskevan valituksen Suomen ulkoministeriön viisumitietojärjestelmähankkeen kilpailutuksessa.

Ulkoministeriö kilpailutti keväällä 2023 mittavan, 70 miljoonan euron arvoisen viisumitietojärjestelmän kehityshankkeen. Seitsenvuotisen puitesopimuksen voitti Knowit Solutions Oy yhdessä voimavara-alihankkijana toimivan Goforen kanssa.

Mukana hankintakilpailutuksessa ollut Solita Oy valitti päätöksestä markkinaoikeuteen vaatien ulkoministeriön hankintayksikön hankintapäätöksen kumoamista.

Tuoreessa päätöksessään markkinaoikeus hylkää yksimielisesti Solitan valituksen ja velvoittaa Solitaa korvaamaan sekä ulkomisteriön että Knowitin oikeudenkäyntikulut.

Knowit Solutions Oy:n toimitusjohtaja Juha Markkanen toteaa olevansa tyytyväinen, että päätös asiaan saatiin nopeasti.

"Viisumitietojärjestelmä on nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa Suomelle kriittisen tärkeä. On hyvä, että saamme hihat nopeasti heilumaan kehitystyön käynnistämiseksi sitä viivästyttäneestä valituksesta huolimatta. Herääkin kysymys, miten tällaiset valitettavan yleistyneet, turhia kapuloita rattaisiin laittavat valitukset palvelevat asiakkaan tai veronmaksajan etua", toteaa Juha Markkanen.

Markkanen toteaa Knowitin käyvän innolla kiinni mittavaan ja yhteiskunnallisesti merkittävään hankkeeseen. Kehitys-, tuki-, ylläpito-, käyttö- ja pilvipalveluista koostuva kokonaisuus tulee työllistämään merkittävän määrän osaajia.

"Palvelukokonaisuus on motivoiva ja teknologisesti kiinnostava sovelluskehittäjille ja muille asiantuntijoille. Merkityksellinen hanke toteuttaa konkreettisesti visiotamme kestävän ja inhimillisen yhteiskunnan rakentamisesta", toteaa Juha Markkanen.

Juha Markkanen

CEO

Knowit Solutions