Skip to main content
To the homepage of Knowit

UUTISET

Hyväntekeväisyyskampanjan kohteena suomalaiset koulut ja lapset

Järjestimme tämän vuoden aikana lahjoituskampanjan, jonka tavoitteena on vastata paremmin tulevaisuuden tietoyhteiskunnan tarpeisiin. Kampanja fokus oli tarjota ohjelmistotestauskoulutusta seuraavien sukupolvien kehittäjille ja testaajille lahjoittamalla Dragons Out! -ohjelmistotestauksen lastenkirjoja suomalaisille kouluille.

Olemme iloisia ja kiitollisia voidessamme ilmoittaa, että kampanjaan lähti mukaan yli 20 yritystä ja lahjoituksia jaettiin 58 suomalaiselle koululle! Kaunis kiitos kaikille mukana olleille yrityksille sekä taustatukea antaneille organisaatioille:

Knowit, TietoEvry, Q-Factory, Vala Group, Tieturi, Qentinel, Testimate, Nitor Delta, Contribyte, Prove, Lekman Consulting, Finnish Software Measurement Association FiSMA ry, Codento, Veikkaus, Finnish Software Testing Board FiSTB ry, Alten, Akari Software, Laurimark Oy, Eficode ja Mikko Kaloisen Säätiö.

Kiitokset myös taustatuesta Tivi-lehti, Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry, Ohjelmisto- ja e-business ry, TestausOSY, MAOL.

Lahjoituskampanja huipentui, kun luovutimme lahjoitettujen kirjojen diplomin opetusministeri Li Andersonille syksyllä 2020. Dragons Out! -kirja ilahduttaa ja opettaa lapsia seuraavissa kouluissa:

Arabian peruskoulu, Askiston koulu, Aurinkokiven koulu, Gesterbyn koulu, Haapajärven yläaste, Harjavallan Keskustan alakoulu, Helsingin uusi yhteiskoulu, Helsingin yliopiston luonnontieteen-matemaattisen tiedekunnan ohjelmointikerho, Hirvihaaran koulu, Hämeenkyrön Heinijärven koulu, Höytiän koulu, Itä-Suomen koulu, Jalavapuiston koulu, Jokivarren koulu, Joroisten yhtenäiskoulu, Juhannuskylän koulu, Järvikylän koulu, Jätkäsaaren koulu, Karhusuon koulu, Kesämäen koulu, Kirkkoharjun koulu, Ruskon Kirkonkylän koulu, Kivimiehen koulu, Kulosaaren yhteiskoulu, Kuopion Pirtin koulu, Kuuhankaveden koulu, Laakavuoren ala-aste, Lanneveden koulu, Lauttasaaren koulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Loimaan Keskuskoulu, LUT-yliopisto, Lähderannan koulu, Mankkaan koulu, Maunulan yhteiskoulu, Metsäkylän yhtenäiskoulu, Myllylän koulu, Nepenmäen koulu, Ohkolan koulu, Olarin koulu, Orimattilan yhteiskoulu, Oulu International School, Pakilan yläasteen koulu, Parolan Yhteiskoulu, Pontuksen koulu, Punkalaitumen yhteiskoulu ja lukio, Pääskytien koulu, Rastaalan alakoulu, Rauman freinetkoulu, Rekolanmäen koulu, Saunalahden koulu, Talman koulu, Toppelundin koulu, Turengin koulu, Tuuloksen koulu, Töölön yhteiskoulu, Vattuniemen koulu, Vuoksenniskan koulu, Vuoniityn peruskoulun Heteniityntien toimipiste.

Lisäksi englanninkielisen teoksen ennakkotilanneet, ovat tehneet kirjalahjoituksia kouluille ympäri maailmaa syksyn 2021 aikana seuraavin maihin: USA, Kiina, Tanska, Englanti, Ranska, Irlanti, Puola ja Ruotsi.

”Iso kiitos Knowit ja kaikki mukana olleet yritykset ja tahot! Olen suunnattoman iloinen, että lahjoitettujen kirjojen avulla voimme omalta osaltamme jakaa tietämystämme ohjelmistotestauksesta lapsille ja nuorille,” kommentoi Dragons Out! -kirjan kirjoittaja Kari Kakkonen.

Dragons Out! -kirja opettaa ohjelmistotestauksesta hauskalla tavalla, lukemalla tarinoita lohikäärmeistä ja ritareista. Kirja kertoo kahden lapsen, Lauran ja Teron, seikkailuista, joissa törmätään kyliä ja linnoja häiritseviin lohikäärmeisiin. Lapset oppivat erilaisista lohikäärmeistä ja niiden kukistamisesta ritarien avulla. Lapsista kehittyy poikkeuksellisen taitavia lohikäärmeasiantuntijoita.

”Meillä on selkeä näkemys tulevaisuuden tarpeista ja miten teknologian avulla rakennetaan inhimillistä ja kestävää tulevaisuutta. Uskomme vahvasti, että yritysten on vaikutettava yhteiskuntaamme parantaakseen sitä ja tämä on yksi erinomainen tapa: yhdistämme lasten, yhteiskunnan ja ICT-alan edut,” kertoo Markus Kääriäinen, VP Quality and Automation, Knowit Solutions Oy.

Knowit on digitalisaation konsulttitalo ja pohjoismainen edelläkävijä tulevaisuuden digitaaliselle liiketoiminnalle. Visiomme on luoda kestävää ja inhimillistä yhteiskuntaa digitalisaation ja innovoinnin avulla.

Kirjailijasta: Kari Kakkosella on yli 25 vuoden kokemus ohjelmistotestauksesta. Hänen yrityksensä Dragons Out Oy edistää lasten ohjelmistotestausta. Hän työskentelee Knowitilla kouluttajana ja konsulttina ohjelmistotestauksen, agilen, DevOpsin ja tekoälyn parissa. Kari on TMMi:n hallituksessa ja edusti aiemmin kuusi vuotta maailmanlaajuisesti suurimman ohjelmistotestausorganisaation ISTQB:n johtoryhmässä. Hän on Agile Testing Foundations -kirjan toinen kirjoittaja ja aktiivinen konferenssipuhuja.

Kari Kakkonen sai 30.9.2021 Euroopan korkeimman tunnustuksen ohjelmistotestausmaailmasta, EuroSTAR Software Testing Excellence Award -palkinnon. Tunnustus annettiin suuresta aloitteellisuudesta ja onnistumisesta kouluttaa lapsia ohjelmistotestaukseen Dragons Out! -kirjaprojektin avulla.

Juha Markkanen

CEO

Knowit Solutions