Skip to main content
To the homepage of Knowit

Academysta valmistuneet kehittävät jonotussovellusta Knowitin Innovation Zonessa

Työssä oppiminen on alalla kaikki kaikessa, olipa takana opintoja sitten kuukausia tai vuosia.

Knowit Helsinki office

Knowitin pilviliiketoiminnan puolella academylaisista on hyviä kokemuksia. Nyt syksyllä aloittivat Knowit Solutionsin ensimmäiset academylaiset: Harri Nieminen, Laura Rautjoki ja Maria Toivanen. He pääsivät Knowitin Innovation Zoneen kasvattamaan osaamistaan ja koodaamaan sovellusta, joka voi parhaassa tapauksessa helpottaa kaikkien meidän elämäämme.  
 
Academic Workin Academy on IT-alalla muotoutunut jo käsitteeksi. Kolmen kuukauden tiiviiseen koodauskoulutukseen on tiukat pääsykokeet ja kuukauden verran ennakkotehtäviä. Se on kuitenkin selvää, että työssä oppiminen on alalla kaikki kaikessa, olipa takana opintoja sitten kuukausia tai vuosia.  

Harrin, Lauran ja Marian Academy-koulutukseen kuului Azuren, ReactJS:n sekä C#:n opiskelua sekä hieman perusasioita tietokannoista. Nyt kolmikko saa vahvistaa osaamistaan käytännön työssä Knowitin Innovation Zonella. Yhtenä päivänä viikossa he saavat vahvistuksekseen Viorika Andrijesin, joka valmistui Azure Cloudiin keskittyneestä Academysta keväällä ja on neljänä päivänä viikossa asiakastyössä.  

Juha

Juha Kemppainen

Knowit Helsinki office

Tekniikkademo arkea helpottavasta jonotussovelluksesta

Tekniikkademo arkea helpottavasta jonotussovelluksesta Innovation Zone on Knowitin yhteistyöpaja, missä kollegat, asiakkaat, partnerit ja  oppilaitokset voivat tehdä tutkimusretkiä uusiin teknologioihin ja metodeihin saadakseen aikaan ratkaisuja, jotka tuottavat aidosti arvoa ja mahdollistavat kestävän tulevaisuuden. Työntekijöille Innovation Zone mahdollistaa kompetenssien kasvattamisen ja innovoinnin harjoittelemisen, sekä oman portfolion rakentamisen. Knowitilla on 10 eri Innovation Zonea kolmessa eri maassa. Muun muassa Håll Sverige Rent –sovellus on IZ-tiimin tuotos. 

Suomen IZ:n uusin projekti sai alkunsa Knowitin innovointitapahtumasta Tampereella. Ideoiden runsaudenpulasta otettiin toteutukseen useampia, ja niistä Academysta valmistuneille valittiin digitaalinen jonotussovellus. "Sovelluksen avulla voit asettautua jonoon olematta fyysisesti paikalla ja seurata sovelluksesta miten jono etenee. Sovellus kertoo arvioidun jonotusajan jonka avulla voi katsoa koska kannattaa mennä paikalle.", Harri selventää.

Innovation Zone kehittää sovelluksesta tekniikkademon, jota esitellään potentiaalisille asiakkaille. Proof of conceptin tehtävänä on todentaa, että Innovation Zonen ideat ja teknologiavalinnnat toimivat. Valmista on tarkoitus olla vuoden 2022 loppuun mennessä. Käyttökohteita voisivat olla esimerkiksi festivaalien rannekejonotukset ja terveydenhuollon näytteenottolaboratoriot.  

Knowit Helsinki office
Iida Ritamäki

Teknologia veti uusille urille

Academylaiset pääsivät starttaamaan jonotussovelluksen työstämisen muutamia viikkoja sitten. Omillaan academylaisten ei tarvitse pärjätä, sillä Sofia Bryggare on auttanut heitä UX suunnittelun ja konseptoinnin kanssa, ja Aleksi Sutela on puolestaan mukana projektipäällikön / scrum masterin roolissa sekä teknisenä tukena. 
 
"Innovation Zonella työskennellessä academylaiset näkevät, miten ketterä kehitys toimii – ja mitä ongelmia tyypillisesti tulee vastaan. Suunnitelmana on sijoittaa Harri, Laura ja Maria tämän jälkeen juniorijäseniksi meidän muihin ketteriin tiimeihin.", Suomen Innovation Zonen vetäjä Mikko Luhtasaari kertoo. 
 
Academylaisten taustat ovat perinteisesti hyvin vaihtelevia. Laura on koulutukseltaan kulttuurituottaja ja valokuvaaja, ja työskenteli aikaisemmin pääasiassa valokuva-alan yrittäjänä sekä markkinointi- ja viestintävastaavan tehtävissä. Laura oli sivunnut työssään useasti koodia esimerkiksi kotisivujen tilaajana ja verkkokauppojen ylläpidon kautta. IT-alan monipuoliset mahdollisuudet alkoivat hahmottumaan Lauralle äitiysloman aikaan hänen alettua seuraamaan Mimmit koodaa -yhteisöä. Yhteisön Instagramin monipuolisissa uratarinoissa Laura törmäsi ensi kerran myös AW Academyyn.
 
"Taiteilijana koen koodin olevan ikään kuin yksi instrumentti luovuuden ilmentämiseksi. En koe, että olisin niinkään vaihtanut alaa, vaan olen tavallaan saman teeman sisällä, mutta työskentelen eri osa-alueella. Esimerkiksi valokuva-alan taustasta on iso apu frontend -devaamisessa.", Laura sanoo.
 
Harri on työskennellyt aikaisemmin ammattimuusikkona sekä logistiikan ja kaupan alojen asiakaspalveluissa. Korona laittoi toteuttamaan pitkäaikaiset toiveet musiikkialaa varmemmasta työpaikasta. Harri hakeutui ammattikorkeakoulun 30 opintopisteen koodarikoulutukseen ja sen jälkeen Academyyn.  
 
Maria puolestaan on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Työskennellessään B2B-asiakaspalvelun ja viestinnän tehtävissä hän huomasi, että teknologia itsessään kiinnosti siihen liittyviä esimerkiksi viestinnän työtehtäviä enemmän. 
 
"Kohtasin paljon teknologiaa kaikissa rooleissani, saatoin esimerkiksi tulkita järjestelmien välisiä API-kutsuja verkkokaupoissa tai kirjoittaa artikkeleita uusista innovaatioista. Huomasin, että tykkään perehtyä siihen miten eri teknologiat toimii. Korkeakouluun palaaminen olisi ollut haasteellista ja Academyn intensiivikoulutus oli siihen hyvä ratkaisu.", Maria kertoo.
 
Viorika oli aikaisemmin rakennusalan konsernin talousosastolla. Organisaatiorakenteen muutoksen myötä hänen työhönsä tuli IT-tehtäviä, jotka tuntuivat heti taloutta omemmilta. Koronan alkaessa Viorika oli raskaana ja päätti hakea yhteishaussa opiskelemaan viestintä- ja tietotekniikkainsinööriksi. 1,5 vuoden opintojen jälkeen hän halusi siirtyä työelämään ja näki Academyn mainoksen. Cloud tuntui hyvältä lähtöpisteeltä, ja kysyntää pilvikonsulteille riittää.  

Knowit employee
Knowit Helsinki office

Paras mahdollinen perehdytys

Academy on intensiivinen koulu, jossa oppii paitsi käytännön koodaustaitoja, myös oppimista. Oppiminen on tärkeä osa työelämän arkea myös Knowitilla. Harri kertoo katsovansa YouTube-tutoriaaleja lähes päivittäin, Viorika suoritti hiljaisempina kesäkuukausina paljon sertifikaatteja niin tietoturvapuolelta kuin Azuren Virtual Desktopista. Academylaisille tehdään Knowitilla henkilökohtaiset oppimissuunnitelmat, jotka on tarkoitus toteuttaa palkallisen työajan puitteissa.  Laura, Maria ja Harri työskentelevät projektissa full-stack sovelluskehittäjinä, Viorika puolestaa tekee sen pipelinea ja rakentaa resursseja.  

"Päivät menevät nopeasti, kun saa olla kädet savessa ja saa asioita aikaan. Työ tuntuu merkitykselliseltä. Tykkään siitä, jos oma työ tulee käyttöön ja näkyy. Se, että meitä kohdellaan lempeästi ja että saadaan olla mukana tällaisessa projektissa, kerryttää taitoja ja kuitenkin samalla tehdään joku siisti, hyödyllinen projekti, lisää entisestään Knowitin arvostusta työnantajana ja sitouttaa meitä. Tulee tunne, että täällä haluan pysyä töissä pitkään.", Maria kiittelee.

"Allekirjoitan tämän 150 %. Ihan mahtavaa, että päästiin näin alusta asti harjoittelemaan kaikkea mitä koodauksen ympärillä on, kuten projektin käynnistämistä ja työtehtävien suunnittelua. Tämä on paras mahdollinen perehdytys."


Harri

Asiantuntijaksi Knowitille?

Heräsikö kiinnostuksesi työskennellä Knowitilla? 

Lue lisää ja ole meihin yhteydessä joko lähettämällä hakemus sinua kiinnostavaan avoimeen rooliin, tai jos et löydä juuri tällä hetkellä sinua kiinnostavaa roolia, avoimen hakemuksen kautta voit myös kertoa itsestäsi lisää. Luemme hakemuksesi mielellämme, ja palaamme sinulle asiaan enintään viikon sisällä!

Lue lisää

Avoimet työpaikat