Skip to main content
To the homepage of Knowit

REFERENSSI

LINDSTRÖM

Tekstiilijätteen-, veden- ja energiankulutuksen seuraaminen modernin liiketoimintatiedon avulla

TEKSTIILIPALVELUT

Tekstiilijätettä syntyy vuosittain valtava määrä, josta on muodostunut maailmanlaajuinen haaste. Lindström Group on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä, joka toimii edelläkävijänä vähentääkseen tekstiilijätettään sekä keventääkseen pesuloidensa veden- ja energiankulutusta.

Yritys tarjoaa laajan valikoiman palveluita, kuten työvaatteita, mattoja, ravintola- ja hotellitekstiilejä, teollisuusliinoja sekä puhdastila- ja pesuhuonepalveluja. Sen tavoitteena on olla alan vastuullisin yritys vuoteen 2025 mennessä, samalla auttaen asiakkaitaan vastuullisemmiksi.

Lindströmin tavoite on kierrättää kaikki käytöstä poistetut tekstiilit kaatopaikalle toimittamisen tai polttamisen sijaan. Saavuttaakseen tämän kunnianhimoisen tavoitteensa, he seuraavat poistettujen tekstiilien määrää. Lisäksi yhtiö seuraa toiminnallisia mittareita, kuten veden-, energian- ja kemikaalienkulutusta.

Lindström aloitti yhdessä Knowitin kanssa suunnittelemaan ja luomaan erilaisia Business Intelligence -näkymiä (Dashboards) valittujen kohteiden seuraamiseksi. Näkymät on luotu sellaisiksi, että niitä on helppo käyttää ja Lindström voi vaivattomasti seurata keskeisiä mittareita ja niiden kehitystä. Palvelun loppukäyttäjät ovat olleet vahvasti mukana suunnitteluprosessissa, mikä takaa huippuluokan lopputuloksen.

Knowitin kanssa kehitettyjen modernien Business Intelligence -ratkaisujen avulla Lindström voi seurata veden- ja energiankulutustaan ​​ja varmistaa, että jätteen vähentämiselle asetetut tavoitteet toteutuvat.

”Knowit toi dataseurantaamme visuaalisuutta ja tuoreita ideoita, joita emme olisi yksin pystyneet tekemään. Maapallosta huolehtiminen on meille tärkeä strateginen teema. Ympäristöraportoinnin tarve kasvaa ja kehittyy koko ajan, kun alamme seurata uusien alueiden suorituskykyä. Pyrimme jatkamaan yhteistyötä Knowitin kanssa ja seuraavat raportit ovat jo suunnitteilla”, kertoo Seija Forss, Process Specialist, Ympäristö ja Hygienia, Lindström Group.

”Knowit toi dataseurantaamme visuaalisuutta ja tuoreita ideoita, joita emme olisi yksin pystyneet tekemään."


Seija Forss

Process Specialist, Ympäristö ja Hygienia, Lindström Group

Ratkaisumme edistävät Agenda2030:n tavoitteita

Osallistumisemme tavoitteeseen 12: Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys. Knowit peilaa jokaista asiakasprojektiaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kaikkien palveluiden ytimessä on halu toteuttaa ratkaisuja, jotka ovat asiakkaalle kestäviä pitkälle tulevaisuuteen, ja joiden avulla esimerkiksi energiansäästöä, resurssien sekä fyysisten materiaalien kestävää käyttöä voidaan optimoida.

SDG Tavoite 12 - Vastuullista kuluttamista

Erkki Ruskio

Client Executive

Knowit Solutions