Gatsby.js:n avulla lopputuloksena oli elegantti kokonaisuus, jonka käyttökokemus on sulava ja nopea. Uuden sivuston käyttäjäkokemusta onnistuttiin myös personoimaan ja näin parantamaan palvelua. Kun käyttäjä esimerkiksi ilmaisee, minkä kaupungin toimitiloista hän on kiinnostunut, tallentuu tieto aplikaatioon. Näin käyttäjälle pystytään tarjoamaan hänelle kiinnostavaa sisältöä tehokkaammin.
Gatsby.js-pohjaisen headless-ratkaisun edut tulevat esiin, kun sivustolla liikutaan eri URL-osoitteiden välillä. Headless-ratkaisussa sivusto toimii ikään kuin aplikaatio, jonka sisällä kävijä liikkuu. Siksi latausnopeudet ja liikkuminen sivuilla saadaan paljon nopeammaksi, kun jokaista yksittäistä sivua ei tarvitse ladata kokonaan erikseen. Siirtymien ollessa lähes välittömiä käyttäjä tuntee hallitsevansa tilannetta, mikä auttaa keskittymään itse asiaan.
Teknisesti tavanomainen sivulataus korvataan lataamalla JSON-muodossa tallennettu kuvaus sivun sisällöstä ja kohdesivulla välittömästi tarvittavat mediatiedostot, käyttäjän mahdollisesti hyväksymien analytiikkaskriptien lisäksi. Tämä johtaa huomattaviin säästöihin liikenteessä, mikä näkyy suoraan käyttäjälle.
Sivuston etusivulle tultaessa ladattavan tiedon määrä tipahti vanhaan sivustoon verrattuna n. 12 %, mutta dramaattisimmin uuden teknisen ratkaisun edut tulevat esiin siirryttäessä verkkopalvelussa sivulta toiselle. Tässä tilanteessa esimerkiksi yksittäisen toimitilasivun pyyntöjen (request) määrä tipahti 48 % ja ladattavan datan määrä pieneni 69 %. Kontaktisivuilla vastaava tiputus pyyntöjen määrässä oli 52 % ja datan osalta peräti 89 %. Kolmantena esimerkkinä voidaan mainita tapahtuma-arkistoa, jossa pyyntöjen määrä tipahti 67 % ja ladattavan datan määrä 84 %.
Vaikka vanhan sivuston tietoturva oli jo hyvällä tasolla, saatiin se uudella arkkitehtuurilla nostettua vielä uudelle tasolle. Kun front end koostuu itsenäisestä aplikaatiosta, joka ei ole jatkuvassa yhteydessä back endiin, kaikenlaiseen hakkerointiin liittyvät riskit pienenevät merkittävästi.