Skip to main content
To the homepage of Knowit

UUTISET

Knowit kasvaa Turussa

Knowit on muuttanut Turussa uuteen isompaan keskustan toimitilaan, vastatakseen kasvavan liiketoiminnan tarpeisiin. Uusien toimitilojen suunnittelussa ja sisustuksessa on huomioitu erityisesti modernin työskentelyn tarpeet, vastuullisuus ja kestävät valinnat. Knowit Suomen toimitusjohtaja Tapio Koivisto kertoo, että Turun toimiston henkilömäärän odotetaan kasvavan yli kolmeenkymmeneen vuoden 2023 loppuun mennessä.

Knowit office

”Toimintamme on selkeässä kasvuvauhdissa myös Turussa, josta kertoo alkuvuoden rekrytointimäärät. Tulevien vuosien kasvun mahdollistamiseksi meille tuli tarve investoida isompaan toimitilaan. Etä- ja hybridityön tekeminen on arkipäiväistynyt ja on tärkeää, että voimme tarjota asiantuntijoillemme heille parhaiten sopivien työskentelymallien lisäksi toimitilat, jotka tukevat työskentelyä sekä itsenäisesti että tiimeissä. Lisäksi uusissa tiloissa on kiinnitetty erityistä huomioita meille merkityksellisiin asioihin: kestävyyteen ja vastuullisuuteen”, kertoo Knowitin toimitusjohtaja Tapio Koivisto.

Tavoitteena nykyaikainen ja eri tilanteita palveleva toimistoympäristö
Tilojen suunnittelu tehtiin onnistuneesti yhteistyössä suomalaisen suunnittelu- ja kalustetoimija ISKUn kanssa. Toimitilojen suunnittelussa oli olennaista kiinnittää huomioita tilojen soveltuvuuteen ja muuntuvuuteen eri tarkoituksiin. Esimerkiksi yhteisestä isosta työtilasta löytyy useita työpisteitä, joka mahdollistaa myös sujuvan tiimityöskentelyn.

”Kalusteiden käyttö on joustavaa ja niitä voi tarpeen mukaan siirrellä tilasta toiseen, ilman että yleisilme kärsii. Yhteisen ison tilan äänimaailmaa pehmentää koko lattiapinnan peittävä tekstiilipalamatto, työpisteiden akustoidut pöytäsermit sekä akustiikkatapetti. Tilojen käyttöä ohjaavat työyhteisön omat sovitut käytännöt ja pelisäännöt, jolloin työskentely on sujuvaa ja kaikille mahdollistetaan oikeanlainen työympäristö”, kertovat Satu Saareks, Isku Interior Oy:n asiakkuuspäällikkö ja Raija Hietaoja, sisustussuunnittelija.

Suunnitelmassa haluttiin käyttää yrityksen herkullisia brändivärejä. Lisäksi tiloihin on haluttu tuoda mukaan kodinomaisuutta ja rentoutta matoilla ja verhoilluilla pehmeillä kalusteilla. Taukojen pitäminen työpäivän aikana on tärkeää vireyden ja jaksamisen kannalta. Wellness-huone tarjoaa tähän sopivan tilan ja ajatuksia voi nollata vaikkapa nyrkkeilysäkin tai puolapuiden avulla.

Kotimaisia ja vastuullisia valintoja

ISKUlle on tärkeää tukea suomalaista työtä ja sen kaikki tuotanto on keskitetty Lahteen. Suomessa valmistetut kalusteet ovat korkealaatuisia sekä vastuullisesti ja ekologisesti tuotettuja. Myös Knowitille vastuullisuus ja kestävän kehityksen edistäminen ovat tärkeä osa liiketoimintaa. Haluamme omilla valinnoilla ja teoilla toimia vastuullisesti ja varmistaa, että myös kumppanimme ja projekteihin liittyvät toimitusketjut ovat linjassa näiden periaatteiden kanssa.

”Knowitin Turun toimipisteen kaikkien kalusteiden materiaalit ovat kovaa kulutusta kestäviä materiaaleja, mikä tarkoittaa pitkää käyttöikää. ISKUn käyttämät kalustelevyt ja työtuolit ovat M1-luokiteltuja eli niistä ei haihdu sisäilmaan mitään haitallisia päästöjä eikä kalusteita tarvitse tuulettaa. Lisäksi työpiste- ja lattiavalaisimissa on hyödynnetty energiaa säästävää led-tekniikkaa”, Saareks kertoo.

”Haluamme tarjota parhaat mahdolliset työtilat henkilöstöllemme, joissa viihdytään ja työskentely on mieluisaa, ergonomista ja turvallista. Suomalaisen työn tukeminen ja vastuulliset valinnat ovat meille luontaisia tekoja. Turun toimistolla on huomioitu lisäksi skaalautuvuus ja työpisteiden lisäys on mahdollista henkilöstömäärän kasvaessa. Tälläkin hetkellä meillä on useita eri asiantuntijatehtäviä avoinna. Jos haluat olla mukana rakentamassa kestävä tulevaisuutta digitalisaation avulla, tervetuloa Knowitille ja Turkuun!”, kehottaa Tapio Koivisto.

Juha Markkanen

CEO

Knowit Solutions