Haaste

Produalin rakennusautomaatiotuotteiden repertuaari on valtava. Se kattaa yli 1000 tuotetta mitta-antureista lähettimiin, säätimiin, toimilaitteisiin ja erilaisiin järjestelmäkomponentteihin asti. Valtaosa tuotteista oli aiemmin asennettu ja konfiguroitu johdollisen käyttöönottotyökalun avulla, mikä on nykyaikaiseen, sovelluspohjaiseen työkaluun verrattuna huomattavan hidasta.


Perinteisellä elektroniikka- ja komponenttitalolla ei ollut juurikaan aiempaa kokemusta sovelluspohjaisista työkaluista, joten sen kehittämisessä käännyttiin Knowitin puoleen.

Toteutus

Produalin tuotevalikoiman uudistaminen aloitettiin keväällä 2017. Jo loppuvuodesta käytössä olivat ensimmäiset, Android-pohjaista asennus- ja konfigurointisovellusta hyödyntävät, älykkäät Produal Proxima® -laitteet, joiden avulla esimerkiksi hotellihuoneessa voidaan säätää mm. lämpötilaa ja ilmanvaihtoa.

Knowit kehitti laitteiden konfigurointia varten Produal MyTool® -sovelluksen, jonka voi ladata maksutta Google Play -sovelluskaupasta. Produal MyTool® on asentajien puhelimiin tai padeille asennettava Android-applikaatio, joka on langattomasti yhteydessä säätölaitteisiin ja antureihin. Applikaation avulla laitteiden ja anturien asennusprosessi on vaivatonta, helppoa ja nopeaa. Yksittäisessä hotelli- tai toimistohuoneessa olevien säätölaitteiden lisäksi sovelluksella pääsee kiinni koko kerroksen tai vaikka koko rakennuksen älykästä rakennusautomaatiota hyödyntäviin säätölaitteisiin.

Säätölaitteiden keskitettyä hallintaa varten perustettiin Produal MyCloud® -pilvipalvelu, joka yhdistää asentajat ja konfiguroinnin työtiedostot.

Tulokset

MyTool on vienyt Produalin tavoitteen mukaisesti rakennusautomaatioalan mitta- ja säätölaitteiden kehitystä aktiivisesti eteenpäin. Sovellus säästää asentajilta aikaa ja siten myös rakentamisen ja rakennusten ylläpidon kustannuksia.

Softakehityksen myötä perinteisestä elektroniikkatalosta on kuoriutunut täyden palvelun ratkaisutoimittaja, joilla on osaamista tuotteista ja sovelluksista sekä aitoa tahtoa auttaa asiakkaitaan toteuttamaan projekteja, joissa hyödynnetään älykkäitä teknologiaratkaisuja.

"Asiakkaamme ovat antaneet MyToolista erittäin hyvää palautetta. He pitävät sitä helppokäyttöisenä ja toimintavarmana sovelluksena. Työt jatkuvat, kunnes kaikki mitta- ja säätölaitteemme on liitetty MyTooliin", toteaa Produalin CTO Jyrki Uusitalo.

Ota yhteyttä
Markus Mattinen
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun