Skip to main content
To the homepage of Knowit

REFERENSSI

OPINTOPOLKU.FI - VALTAKUNNALLISET OPISKELIJAHAUT YHDESSÄ PALVELUSSA

Opintopolku.fi - valtakunnalliset opiskelijahaut yhdessä palvelussa

JULKINEN SEKTORI

Opiskelupaikan hakeminen helpottuu, kun haun voi tehdä yhdessä ja samassa verkkopalvelussa sekä seurata samalla haun edistymistä. Lisäksi järjestelmällä varmistetaan, että opiskelijaksi hyväksytty saa saman lukukauden aikana ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.

Opiskelija tekee muistiinpanoja vihkoon

Knowit on vuodesta 2013 vastannut Opetushallituksen Opintopolku.fi-palvelusta, tuolloin Suomen suurimman julkishallinnon avoimen lähdekoodin hankkeesta.

Oppijan verkkopalvelut muodostavat Opetushallituksen jättihankkeen, jossa julkishallinto otti käyttöönsä uudenlaisen verkkopalveluiden toteuttamisen mallin. Opetushallitus vastaa itse hankkeesta, mutta ostaa ICT-asiantuntemuksen kumppaniltaan. Kilpailutuksen jälkeen kumppaniksi valittiin Knowit.

Tähtäimessä kattava koulutusasioiden digitaalinen palvelukokonaisuus

Opetushallitus halusi käyttöönsä kattavan koulutusasioiden digitaalisen palvelukokonaisuuden. Valtakunnalliset opiskelijoiden hakuprosessit haluttiin päästä toteuttamaan uuden palvelukokonaisuuden verkkopalvelussa.

Palvelukokonaisuuteen kuuluva Opintopolku.fi-verkkopalvelu toimii toisen asteen, korkeakoulujen sekä aikuiskoulutuksen opiskelijahakujärjestelmänä. Siihen kuuluu lisäksi virkailijajärjestelmä, joka toteuttaa hakuprosessin.

Opintopolku.fi-palvelu palvelee opiskelupaikkaa hakevia kattavasti. Palvelussa on tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Vahvasti tunnistautunut käyttäjä voi seurata hakunsa edistymistä, muokata hakulomaketta sekä ottaa opiskelupaikan vastaan.

Palvelun käyttäjiä ovat paitsi koulutukseen hakeutujat ja opiskelijat myös oppilaitokset, koulutuspalvelun tuottajat, yritykset ja muut työelämän organisaatiot, julkishallinto sekä koulutus- ja uravaihtoehtojaan pohtivat kansalaiset.

Opetushallituksen kansallisten tietojärjestelmien käyttö- ja kapasiteettipalveluista vastasi Knowit. Palvelu sekä sen jatkuva ylläpito toteutettiin ketterän kehittämisen menetelmillä.


Knowitin käsialaa palvelussa ovat palvelumuotoilu sekä palvelun kokonaisvaltainen kehitys.


Knowit vastasi palvelukokonaisuudesta

 

Knowit vastasi hankeen alkuvuosina palvelukokonaisuuden käyttö- ja kapasiteettipalveluista, sovellushallintapalvelusta ja integraattoripalvelusta sekä kokonaistoimituksesta - suunnittelusta aina toteutukseen ja ylläpitoon asti.

Vastasimme myös sovelluksen eri osa-alueiden integrointi- ja järjestelmätestauksesta, vastaanottotestauksesta sekä olimme asiakkaan tukena hyväksymistestauksessa.

Sopimuksessa olivat mukana palvelinten, tietokantojen, tallennuksen, varmistuksen ja tietoliikenteen kapasiteetin sekä palvelunalustan hallinta- ja valvontapalvelut sekä alustaohjelmistojen tekninen ylläpito. Mukaan kuuluivat myös jatkuvan palvelun asiantuntijapalvelut.

Tänä päivänä yhteistyöhön kuuluu palvelun kokonaisvaltainen jatkokehitys ja ylläpito.

Tutustu palveluun

Voit tutustua palveluun osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolku oli yksi seitsemästä sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelman (SADe-ohjelma) tuottamasta valtakunnallisesta julkisen sektorin hankkeesta.


Markus Mattinen

Sales Executive

Knowit Solutions