Skip to main content
To the homepage of Knowit

REFERENSSI

MKB

MKB - Joustavuudella lisää tehokkuutta

JULKINEN SEKTORI

Knowit loi Malmös Kommunala Bostäderille mahdollisuuden lisätä tehokkuutta ja joustavuutta luomalla edellytykset asiakaskohtaisten sovellusten helpommalle lisäämiselle asiakkaan standardisoituun liiketoimintajärjestelmään.

Toiminnallisuutta oli mukautettava

MKB on yksi Ruotsin suurimmista julkisista asunto-osakeyhtiöistä, jolla on 350 työntekijää, lähes 26 000 asuntoa ja yli 1000 liiketilaa. Yhtiön omistaa Malmön kaupunki, ja noin 60 000 malmöläistä asuu MKB:n asunnossa.

MKB:llä on liiketoimintajärjestelmä, jonka avulla he hallinnoivat muun muassa vuokria, asuntojen remontteja, vuokralaistietoja ja liiketoimintatietoja. Liiketoimintajärjestelmä yhdessä yksittäisten SaaS-integraatioiden kanssa kattaa yhtiön liiketoiminnan ohjelmistotuen tarpeen.

Haasteena asiakkaalle oli se, että järjestelmä toimitettiin valmiilla toiminnallisuudella, joka ei ollut juuri sitä, mitä asiakas tarvitsi. Siksi MKB on teettänyt lisätoiminnallisuuden kehittämisen yksittäisten SaaS-integraatioiden muodossa. Uusista ominaisuuksista tuli kuitenkin ylimääräisiä komponentteja, jotka rasittivat järjestelmää ja vaativat seurantaa päivitysten aikana. Tämä merkitsi sitä, että lisätyn toiminnallisuuden ylläpitokustannukset kasvoivat ja MKB oli täysin riippuvainen toimittajastaan. Lisäksi MKB:llä oli ongelmia päästä käsiksi omiin tietoihinsa SaaS-ratkaisuissa.

Lisää joustavuutta Azuren avulla

Ratkaisu oli kehittää abstraktiotaso, joka mahdollisti suuremman joustavuuden. Abstraktiotaso mahdollisti tiedonvaihdon liiketoimintajärjestelmän sisällä ja eri SaaS-ratkaisujen kanssa. Knowit kehitti Azure Integration Services -palveluita käyttämällä abstraktiotasoa sekä sovittimia, joissa oli toimintoja tietojen esittämiseksi MKB:n omassa käyttöliittymässä, vaikka tiedot haettaisiin toimittajan järjestelmästä. Nämä sovittimet toteutettiin Azure Functionsilla.

Jotta asiakkaan olisi helpompi hallita tietojaan, Knowit loi tallennustaulukot ja integroi MS SQL -palvelimet, joiden avulla asiakas sai hallinnan ja pääsyn tietoihin, mikä mahdollisti paremman käsityksen järjestelmän suorituskyvystä.

MKB blockhouse

Kustannustehokasta itsensä kehittämistä

Knowitin kehittämä ratkaisu oli tapahtumapohjainen, mikä tarjoaa vankemman järjestelmän, jossa on vähemmän käyttökatkoksia. Knowitin ratkaisun etuna on myös se, että asiakas voi luoda uusia toimintoja ilman omaa syvällistä tietämystä koko järjestelmästä, mikä mahdollistaa halvemman kehityksen ja nopeamman markkinoille tulon. Monet prosessit on myös automatisoitu, mikä on lisännyt käyttäjäystävällisyyttä. Knowit otti myös vastuun asiakkaan kouluttamisesta esimerkiksi pilvipalveluun, Azureen, GitHubiin, kehitykseen ja ylläpitoon liittyvissä aiheissa.

MKB:n hyödyt olivat, että he saivat oman järjestelmänsä ja tietonsa hallintaansa ja lyhensivät samalla merkittävästi uusien toimintojen kehittämiseen kuluvaa aikaa. Järjestelmän yleinen vakaus parani, ja yksittäisiä SaaS-ratkaisuja voidaan hyödyntää täysimääräisesti. Uuden ratkaisun mukanaan tuomien kustannussäästöjen lisäksi myös kyky mukauttaa järjestelmä MKB:n tarpeisiin on lisääntynyt. Vuokrausprosessi on nyt lähes täysin automatisoitu, jolloin he voivat keskittyä muihin asiakastukiasioihin. Tämä puolestaan on parantanut MKB:n työntekijöiden työympäristöä.

Markus Mattinen

Sales Executive

Knowit Solutions