Tietoa NWT Mediasta

NWT Media on yksi Ruotsin johtavista mediakonserneista, joka tarjoaa paikallisuutisia 17 sanomalehtibrändin sivustojen, sovellusten ja painotuotteiden kautta. NWT Media tarjoaa myös B2B-palveluja, kuten medianeuvontaa ja -strategiaa sekä mainosten, elokuvien ja kampanjoiden tuotantoa. NWT Media Bredband on kolmas liiketoimintayksikkö, joka tarjoaa laajakaistaisia internet-yhteyksiä pääasiassa NWT Median tilaajille.

Pilvipohjainen media-alusta

Liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi NWT Media päätti ottaa digitaalisen median jakelualustansa hallintaansa AWS-alustaan perustuvalla kotimaisella, pilvipohjaisella ratkaisulla. NWT Media otti yhteyttä Knowitiin, ja vain neljän kuukauden kuluttua media-alustan ensimmäinen versio oli otettu käyttöön ja valmis Knowitin käyttöön.

Media-alusta sisältää tuen ydintoiminnoille, kuten uutisartikkelien julkaisulle, mainosten integroinnille ja tilausten hallinnalle. Ratkaisu suunniteltiin uusimpien AWS-tekniikoiden, kuten Lambdan, RDS:n ja automaattisen skaalautumisen avulla, jotta se tukee saumattomasti uutisten huippuvaatimuksia ja vähintään 25 miljoonaa sivukatselua kuukaudessa.

NWT Media yhteistyössä Knowitin kanssa

Varmistaakseen, että heidän digitaaliset palvelut ovat asiakkaiden käytössä silloin, kun asiakkaat niitä tarvitsevat, NWT Media ymmärsi jo varhaisessa vaiheessa tarvitsevansa pitkäaikaisen kumppanin, joka auttaa pitämään palvelut toiminnassa 24/7. Lisäksi kumppanin pitäisi pystyä tarjoamaan sovellusarkkitehtuuriin, infrastruktuurin suunnitteluun ja tietoturvaan liittyvää pilvipalveluneuvontaa sekä ohjausta nopeasti kasvavan AWS-alustan uusista toiminnoista.

Lisäksi kumppanin on työskenneltävä tiiviisti NWT Median oman kehitystiimin kanssa ja muodostettava tehokas tapa työskennellä yhtenä DevOps-tiiminä. Näiden kriteerien perusteella Knowit valittiin NWT Median pitkäaikaiseksi AWS-kumppaniksi.

Käyttöönottoprosessi oli kevyt ja sujuva osana jatkuvaa alustan kehittämistä, ja vasta neljän kuukauden kuluttua Knowit alkoi tarjota 24/7-hallinnoituja palveluja NWT Medialle. Knowit tuki NWT Mediaa samalla, kun se otti vähitellen käyttöön uuden media-alustan.

Knowit on MSP-palvelujen tarjoajana laaja-alainen ja pätevä kumppani, jolla on asiantuntijataitoja, jotka tukevat ja toimivat hyvin yhdessä kehitystiimimme kanssa tehokkaasti ja saumattomasti.

 

Daniel Lundström, CTO & Head of Development at NWT Media AB 

Lopputulos

NWT Median ja Knowitin yhteistyö alkoi tekemällä yhdessä AWS Well-Architected Review -arvioinnin. Se antoi Knowitille hyvän näkemyksen uuden media-alustan kehitysprosessista ja vankan perustan tulevalle menestyksekkäälle yhteistyölle. NWT Median lopputuloksena oli AWS:n parhaiden käytäntöjen mukainen suunnittelukatselmus ja mahdollisuus kerätä rahoitusta. Arviointi tarjosi NWT Medialle myös täydellisen tilaisuuden arvioida Knowiti pilvipalvelukumppanina.

Samanaikaisesti arvioinnin kanssa sopimus- ja käyttöönottoprosessi eteni sujuvasti, ja Knowitin Managed Operations Centerin (MOC) käyttöönotto Tampereella saatiin päätökseen vain kahdessa kuukaudessa.

Sen lisäksi, että käyttöön otettiin Knowitin vakiomuotoinen hallintomalli, johon kuuluu kuukausittaisia kokouksia SLA-tavoitteiden, kustannusvalvonnan ja seurantajärjestelmän tapahtumien käsittelemiseksi, NWT Median ja Knowitin tiimeille otettiin käyttöön virtaviivaistettu työskentelytapa. Tämän Slackiin perustuvan lähestymistavan ansiosta tiimit voivat tehdä saumatonta yhteistyötä yhtenä DevOps-tiiminä. Tätä menetelmää käyttämällä tiedon jakaminen, suunnittelu ja tukipyynnöt voivat kulkea sujuvasti tiimien välillä, jolloin ei tarvita hankalaa tikettijärjestelmää.

Viime aikoina yhteistyötä on laajennettu kattamaan myös NWT Median data-analytiikkajärjestelmää koskevat hallinnoidut palvelut.

Ota yhteyttä
Tommi Marjomaa
Head of Offering, Principal Consultant
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun