Knowit on Alma Median luotettu kumppani Oracle-tietokantojen siirtämisessä AWS-pilveen

Alma Media on yksi Suomen suurimmista mediayhtiöistä, ja noin 80 prosenttia suomalaisista kohtaa viikoittain Alma Median palveluita, joista tunnetuimpia ovat esimerkiksi Iltalehti ja Kauppalehti -verkkolehdet.

"Aloitimme pilvimatkamme jo vuoden 2010 tienoilla, ja ensimmäiset pilvialustoille siirtyneet palvelut olivat digitaaliset kuluttajapalvelumme", Almamedia Partners Oy:n teknologiajohtaja Antti Koivisto kertoo.

Alma Mediapartners Oy on Alma Median tytäryhtiö, joka keskittyy suomalaisiin verkkomarkkinapaikkoihin.

Knowit on ollut Alma Median luotettu kumppani vuosien varrella ja auttanut esimerkiksi Alma Talentia Kauppalehden siirtämisessä AWS-ympäristöön sekä tarjonnut valvonta- ja tukipalveluita yrityksen AWS-pilvitoiminnoille.

Kustannustehokkuutta Amazon Web Services -palveluiden avulla

"Tärkein syy siirtää sovelluksemme ja palvelumme on-premise -ympäristöstä AWS:n pilviympäristöön on se hyöty ja joustavuus, jonka saamme pilvikapasiteetin kustannustehokkaasta hinnoittelusta", Koivisto sanoo.

Koivisto vastaa Alma Median kiinteistö- ja muiden sähköisten markkinapaikkapalveluiden, kuten etuovi.com ja vuokraovi.com, teknisestä kehittämisestä ja on ollut strategisesti mukana esimerkiksi hiljattain siirtämässä KIVI-järjestelmän Oracle-tietokantoja AWS-pilveen.

KIVI on Alma Median kiinteistövälitysverkkojärjestelmä, jota käyttävät lukuisat suomalaiset kiinteistönvälitysyritykset.

"Joustava kapasiteetti ja kustannustehokkuus merkitsevät esimerkiksi sitä, että kello 20.00, jolloin kiinteistömarkkinapaikkaa pyörittävillä palvelimilla on suurin kuormitus, kapasiteettia on kasvatettu, jotta se pystyy käsittelemään tätä kuormitusta, mutta yöaikaan, kun käyttäjiä ei ole paljon liikkeellä, automaation ansiosta vain pari palvelinta on käytössä", Koivisto kuvailee.

"Lisäksi KIVI:n kohdalla vanha on-premise-infrastruktuuri oli aika iäkäs, joten oli tarve löytää uusi ratkaisu", hän lisää syitä palveluinfrastruktuurin siirtämiseen pilveen.

Sujuva yhteistyö koko siirtymäprosessin ajan

Alman migraatioprojektissa Knowit auttoi siirtämään sovellustiedot On-Premise Oracle -tietokannasta AWS-tietokantaan siirtämällä yhden sovelluksen tiedot kerrallaan. Tuotantotietokannan siirto toteutettiin sen jälkeen, kun kaikki sovellustestit olivat osoittaneet, että uusi pilviympäristö toimi odotetusti.

"Alma Median ja Knowitin yhteistyö on ollut sujuvaa - heidän asiantuntijansa olivat orgaaninen osa tiimiämme koko KIVI-migraatioprosessin ajan ja ovat auttaneet asiantuntemuksellaan tekemään palveluidemme migraation AWS:ään todeksi", Antti Koivisto kuvailee.

Knowit tarjosi Alma Medialle kaksi AWS-osaamista omaavaa Oracle DBA:ta, jotka työskentelivät käytännönläheisesti KIVI-migraatioprojektin parissa, ja laajensi tiimiään tarvittaessa lisäasiantuntijoilla.

"Siirtyminen toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Knowitin ja meidän kanssamme. Meillä oli yksi henkilö suunnittelemassa ja toteuttamassa tätä projektia koko vuoden ajan ja noin kolme henkilöä kehitystiimistä työskenteli viimeiset kolme kuukautta, kun migraatio saatiin tehtyä", Koivisto kertoo tiimistä.

"Knowit on työskennellyt tietokannan parissa jo kymmenen vuotta, joten he tiesivät hyvin, mitä siellä oli. Yhteistyö perustuu luottamukseen, että he tietävät yksityiskohdat ja sen, mitä pitäisi tehdä", Koivisto lisää.

Alma Median AWS-toimintojen tuki ja seuranta

Alma Median AWS-toimintojen tuki ja seuranta
Yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa, sillä Knowitin tietokanta-asiantuntijat tekevät tietokannan toiminnasta kuukausittaisia analyysejä, joissa raportoidaan kaikki tapahtumat ja asiat, jotka vaativat huomiota ja toimenpiteitä.

"Knowit toimii myös monitorointikumppanina monille AWS:ssä toimiville palveluillemme. He huolehtivat 24/7-valvonnasta ja virhetilanteisiin vastaamisesta"

"Alma Median suurin hyöty tästä yhteistyöstä on Knowitin tietämys. Heillä on korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, jotka pystyvät ratkaisemaan ongelmia ja virhetilanteita, mikä takaa, että palvelumme toimivat asiakkaillemme 24/7, saumattomasti ja keskeytyksettä."

Ota yhteyttä
Jussi Siuro
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun