Skip to main content
To the homepage of Knowit

REFERENSSI

VALMET

Knowit on Valmetin pääkumppani AWS VMware Cloudin kehittämisessä

TEOLLISUUS

Valmetin tärkeimpänä AWS-kumppanina Knowit huolehtii kokonaisvaltaisesti asiakkaan AWS-palveluista, joihin sisältyvät AWS-arkkitehtipalvelut, AWS Managed Services sekä Valmetin AWS-alustojen palvelunhallinta. Knowit on tehostanut Valmetin Industrial Internet (VII) -matkaa, ja Knowitin konsultit tarjoavat myös asiantuntijapalveluja Valmetin pääkonttorissa Tampereella.

”Olemme tehneet yhteistyötä erilaisten palveluntarjoajien kanssa, ja sanoisin, että Knowit on ylivoimaisesti asiantuntevin ja heidän kanssaan on helpoin työskennellä.”


Ville Kauppinen, johtaja

AUT Business Infra Team

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi – ja energiateollisuudelle. Valmet mahdollistaa asiakkaidensa kilpailukyvyn parantamisen auttamalla heitä saavuttamaan parempia tuloksia suorituskyvyssä, tehokkuudessa, laadussa, kustannussäätöissä ja kestävyydessä.

Äskettäin Valmet Automation teki yhteistyötä Knowitin kanssa integroidakseen VMware Cloudin AWS-infrastruktuuriinsa.

Valmetilla oli tarve lisätä etäsijainteja maailmanlaajuisesti

Ennen VMware Cloud (VMC) on AWS -palvelun käyttöönottoa Valmetilla oli käytössä Tampereella Knowitin hallinnoima yksityinen pilvipalvelu asiakasprojektien toimittamiseen. Rajoitetun ympäristön mukana tuomat haasteet oli ratkaistava lisäämällä etäsijainteja (engl. remote locations) maailmanlaajuisesti.

"Tampereella sijaitsevan alustan käyttö esimerkiksi Etelä-Amerikasta tuo omat rajoituksensa latenssin ja etäisyyksien suhteen – periaatteessa pitäisi lisätä valon nopeutta", Valmetin AUT Business Infra Teamin johtaja Ville Kauppinen kuvailee.

Pohdittuaan erilaisia ratkaisuja, Valmet päätti käyttää VMC on AWS -palvelua, koska se oli yksi helpoimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista päästä tavoitteisiin. Viime kädessä VMC on AWS -palvelun käyttö tuo Valmetin saataville yhden suuren ja maailmanlaajuisen teknisen alustan.

Valmet on tyytyväinen Knowitiin AWS-kumppaninaan, joten he päättivät tehdä yhteistyötä Knowitin kanssa myös tässä VMC on AWS -projektissa. Lisäksi Ville Kauppisen mukaan on helpompi työskennellä yhden AWS-kumppanin kanssa useissa palveluissa kuin usean toimittajan ympäristössä.

Sujuva VMC on AWS -toteutus antaa skaalautuvat resurssit

Valmetilla on nyt skaalautuvat resurssit kolmella uudella AWS-alueella.

”Päätavoitteena oli saada ympäristöt saataville etäpisteillemme. Toissijaiset tavoitteet liittyvät budjetteihin ja ylläpitoon – ympäristöjen tulee olla kustannustehokkaita, emmekä halua lisätä henkilöstömäärää näissä kohteissa”, Kauppinen kertooVMC on AWS -palvelun määrittäminen kesti noin kuukauden. "Meidän näkökulmastamme prosessi sujui mutkattomasti ja ympäristöt saatiin valmiiksi nopeasti", Kauppinen kiittelee.

"Työskentely Knowitin kanssa on vaivatonta. Heidän avullaan IT-infrastruktuurimme käyttö on helppoa."


Valmet saa syvällistä AWS-osaamista ja -asiantuntemusta Knowitilta

Ville Kauppisen mukaan liiketoiminnan näkökulmasta Knowit tarjoaa Valmetille kustannustehokkaita ja tehokkaita AWS-ratkaisuja.

”Olemme tehneet yhteistyötä erilaisten palveluntarjoajien kanssa, ja sanoisin, että Knowit on ylivoimaisesti asiantuntevin ja heidän kanssaan on helpoin työskennellä. Heillä on todella syvällistä osaamista ja asiantuntemusta”, Kauppinen kehuu ja jatkaa: "Yksi syy siihen, miksi valitsimme kumppaniksi palveluntarjoajan, on ettei meidän ei tarvitse tehdä suuria investointeja ihmisiin tai laitteisiin."

 

Suora kommunikointi AWS-kumppanin kanssa on avainasemassa

Työskennellessään aikaisempien palveluntarjoajien kanssa Valmet törmäsi ongelmiin monimutkaisten teknisten ratkaisujen kanssa. Toisinaan Valmet kohtaa verkko-ongelmia – ja jos näitä ongelmia ei ratkaista tarpeeksi nopeasti, voi hintalappu nousta heille suureksi.

"Alustojen parissa työskentelee satoja insinöörejä ja meille tulee kalliiksi, jos tiimiemme työ keskeytyy teknisten ongelmien vuoksi", Kauppinen kertoo.

Onneksi Knowitin kanssa Valmetilla ei ole ongelmia palvelun nopeuden tai kommunikoinnin suhteen. Lisäksi he voivat helposti saattaa yhteen Knowitin kanssa muut kumppaninsa ja urakoitsijansa pitääkseen kaikki projektit sujuvina.

"Työskentely Knowitin kanssa on vaivatonta. Heidän avullaan IT-infrastruktuurimme käyttö on helppoa. Vanhanaikaisessa viestintämallissa avaat tiketin ja vastauksen saamisessa voi kestää viikkoja. Nykyisessä mallissa Knowitin kanssa voimme ottaa asiantuntijat helposti mukaan. Se säästää aikaa ja olemme olleet siitä todella iloisia”, Kauppinen sanoo.

Janne Myllyoja

Client Executive

Knowit Solutions