Knowit vastaa Suomen suurimman julkishallinnon avoimen lähdekoodin hankkeesta, Opetushallituksen Opintopolku.fi-palvelusta.

Oppijan verkkopalvelut muodostavat Opetushallituksen jättihankkeen, jossa julkishallinto otti käyttöönsä uudenlaisen verkkopalveluiden toteuttamisen mallin. Opetushallitus vastaa itse hankkeesta, mutta ostaa ICT-asiantuntemuksen kumppaniltaan. Kilpailutuksen jälkeen kumppaniksi valittiin Knowit.

Tähtäimessä kattava koulutusasioiden digitaalinen palvelukokonaisuus

Opetushallitus halusi käyttöönsä kattavan koulutusasioiden digitaalisen palvelukokonaisuuden. Valtakunnalliset opiskelijoiden hakuprosessit haluttiin päästä toteuttamaan uuden palvelukokonaisuuden verkkopalvelussa.

Palvelukokonaisuuteen kuuluva Opintopolku.fi-verkkopalvelu toimii toisen asteen, korkeakoulujen sekä aikuiskoulutuksen opiskelijahakujärjestelmänä. Siihen kuuluu lisäksi virkailijajärjestelmä, joka toteuttaa hakuprosessin.

 

Opintopolku.fi-palvelu palvelee opiskelupaikkaa hakevia kattavasti. Palvelussa on tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Vahvasti tunnistautunut käyttäjä voi seurata hakunsa edistymistä, muokata hakulomaketta sekä ottaa opiskelupaikan vastaan.

Palvelun käyttäjiä ovat paitsi koulutukseen hakeutujat ja opiskelijat myös oppilaitokset, koulutuspalvelun tuottajat, yritykset ja muut työelämän organisaatiot, julkishallinto sekä koulutus- ja uravaihtoehtojaan pohtivat kansalaiset.

Opetushallituksen kansallisten tietojärjestelmien käyttö- ja kapasiteettipalveluista vastaa Knowit. Palvelu sekä sen jatkuva ylläpito toteutetaan ketterän kehittämisen menetelmillä.

Knowitin käsialaa palveluissa ovat palvelumuotoilu, käyttöliittymän suunnittelu sekä front end –kehitys.

Knowit vastaa palvelukokonaisuudesta

Knowit vastaa palvelukokonaisuuden käyttö- ja kapasiteettipalveluista, sovellushallintapalvelusta ja integraattoripalvelusta sekä hankkeen kokonaistoimituksesta sen suunnittelusta aina toteutukseen ja ylläpitoon asti.

Knowitin käsialaa ovat myös palvelumuotoilu, käyttöliittymän suunnittelu sekä front end –kehitys virkailijan Opintopolkuun, Opintopolku.fi-, sekä ePerusteet-palveluun.

Vastasimme myös sovelluksen eri osa-alueiden integrointi- ja järjestelmätestauksesta, vastaanottotestauksesta sekä olemme asiakkaan tukena hyväksymistestauksessa.

Sopimuksessa ovat mukana palvelinten, tietokantojen, tallennuksen, varmistuksen ja tietoliikenteen kapasiteetin sekä palvelunalustan hallinta- ja valvontapalvelut sekä alustaohjelmistojen tekninen ylläpito. Mukaan kuuluvat myös asiantuntijapalvelut.

Tutustu palveluun

Voit tutustua palveluun osoitteessa opintopolku.fi

Opintopolku on yksi seitsemästä sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelman (SADe-ohjelma) tuottamasta valtakunnallisesta julkisen sektorin hankkeesta.

SADe-ohjelma on päättynyt ja loppuraportti on julkaistu. Tässä muutaman nosto raportista:

  • Oppijan palvelut on saavuttanut kaikki sen keskeiset tavoitteet.
  • Oppijan palveluiden kehittämistyö on pysynyt aikataulussaan.
  • Hankkeen hyödyt ovat merkittävät. Kaikki palvelut ovat tällä hetkellä otettu käyttöön.
  • Oppijan palvelut luovat kustannushyötyjä useilla eri osa-alueilla.
  • Oppijan palvelut ovat SADe-rahoitteisista palveluista käyttäjämääriltään ja hyödyiltään laajimpia.

Opintopolku.fi, arvio hyödystä 5/5.

Koko raportin voit lukea täältä

Ota yhteyttä
Mika Kuusisto
Sales Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun