Paikallisliikenne uusiutuvalla energialla

ElectriCity on ympäristö, jossa testataan uusia julkisen liikenteen tuotteita ja palveluja, ja se toimii inspiraation lähteenä tulevalle kaupunkikehitykselle. Uusi bussilinja 55 kulkee hiljaisilla, pakokaasuttomilla busseilla, jotka ottavat matkustajia kyytiin terminaalien sisätiloissa ja toimivat uusiutuvalla sähköllä.

Cybercom (nykyisin Knowit) on kehittänyt hankkeen IT-ympäristön yhdessä kumppaneiden kanssa. IT-ympäristön avulla julkisen liikenteen matkustajat voivat käyttää täysin uusia palveluja ja tietoja ajoneuvoista käsin.

Vuonna 2015 järjestetyssä innovaatiokilpailussa voitiin ladata tietoja koko Västtrafikista, jotta osallistuneet tiimit pystyivät rakentamaan sovelluksia paikallisliikenteen parantamiseksi entisestään. Järjestelmään sisältyy myös suunnitelmia kimppakyytejä ja polkupyöräkyytejä varten.

ElectriCity on saanut Euroopan aurinkopalkinnon 2015 liikenne- ja liikkuvuusluokassa. "Esimerkillinen hanke uusiutuvalla energialla toimivasta julkisesta liikenteestä osana kaupungin ja tutkimuksen välistä yhteistyötä".

Ratkaisumme edistävät Agenda2030:n tavoitteita

Osallistumisemme tavoitteeseen 13: Tämän tavoitteen tavoitteena on ryhtyä välittömiin toimiin ilmastonmuutoksen ja sen seurausten torjumiseksi.

Ota yhteyttä
Markus Mattinen
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun