Skip to main content
To the homepage of Knowit

KAUPALLINEN KEHITTÄMINEN

Hinnoitteluprosessit ja -työkalut

Onnistunut kannattavaa kasvua tukeva hinnoittelu on strategiaan pohjautuva ja läpinäkyvä sekä alusta loppuun johdonmukaisesti toteutettu tiedolla johdettu prosessi.

Liiketoimintastrategian toteutumista tukeva hinnoitteluprosessi

Oikein kohdistetut toimenpiteet auttavat matkalla kohti tavoitteita.

Hinnoittelun läpinäkyvyyden ja helppouden lisääminen

Tietoon perustuvat hinnoittelupäätökset toimivilla työkaluilla lisäävät tyytyväisyyttä.

Riskienhallinnan parantaminen

Toimiva prosessi ja työkalut vähentävät virheitä ja auttavat hallitsemaan riskejä.

Hinnoitteluprosessin saumaton toiminta vaatii organisaatiolta selkeästi määriteltyjä rooleja ja vastuita, asiakas- ja markkinaymmärrystä, toimivia työkaluja ja järjestelmiä sekä joustavaa ja tulevaisuuteen katsovaa asennetta. Prosessin kehittäminen vaatii pureutumista jokaiseen prosessin vaiheeseen ja sen tarkoituksenmukaisuuteen, sekä vaativiin kysymyksiin vastaamista liiketoimintastrategiaan, kustannusrakenteisiin, tavoitekatteisiin, alennuksiin, asiakas- ja kanavakohtaiseen kannattavuuteen, myynnin tehokkuuteen ja brändityöhön liittyen. Hinnoittelun prosessit tarvitsevat tuekseen myös oikeanlaiset työkalut, jotka lisäävät hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja helppoutta läpi organisaation.

Oikeat prosessit ja työkalut tukeva hinnoittelun onnistumista

Autamme sinua kehittämään kannattavaa kasvua tukevan läpinäkyvyyttä edistävän hinnoitteluprosessin, ja löytämään yrityksellesi parhaiten sopivat hinnoittelun työkalut. Lähestymistapamme yhdistää modernit liiketoiminta-analytiikat, strategisen ajattelun ja käytännön kokemuksen muutoksen aikaansaamiseksi organisaatioissa. Olemme auttaneet asiakkaitamme hinnoittelun ja kannattavuuden parantamisessa useilla eri toimialoilla, kuten valmistavassa teollisuudessa, vähittäiskaupassa ja päivittäistavarakaupassa.

 

Mitattavia tuloksia

Läpinäkyvä hinnoitteluprosessi  ja oikeat työkalut auttavat hyödyntämään paremmin hinnoittelun eri mahdollisuuksia, vähentävät riskejä, tukevat kannattavaa kasvua sekä lisäävät työntekijöidesi ja asiakkaidesi tyytyväisyyttä yrityksesi toimintaan.

Paula Hernetkoski

Business Lead

Knowit Management Consulting

Tutustu myös muihin palveluihimme

Kaupallinen kehittäminenKaupallinen strategiaHinnoittelun kehitys ja tehostaminenArvopohjainen kaupallistaminen