Skip to main content
To the homepage of Knowit

DATA & AI

Optimointi

Optimointi on välttämätön osa menestyksekästä liiketoimintaa. Se voi toimia päätöksenteon apuvälineenä, ohjaten dataan pohjautuvia liiketoimintapäätöksiä. Optimoimalla prosesseja, resurssien allokaatiota ja päätöksentekoa saavutat kustannussäästöjä, kestävämmän liiketoiminnan ja tyytyväisempiä asiakkaita. Meidän avullamme löydät optimoinnin mahdollisuudet ja otat käyttöön parhaimmat menetelmät sekä teknologiat onnistuaksesi.

Lyhyen ja pitkän tähtäimen voittoja 

Usein optimoitavat haasteet, riippuvuudet, ilmiöt ja seuraukset ovat suhteellisen komplekseja, jolloin ihmisen kyky prosessoida kokonaisuutta ei riitä. Tällöin tarvitaan teknologian ja algoritmien tukea – optimointi ei kuitenkaan ole vain tekninen haaste, vaan se vaatii liiketoimintaymmärrystä. 

Optimointi on prosessi, jossa hyödynnetään laskennallisia menetelmiä ja simulaatioita yrityksen toimintojen, resurssien allokaation ja päätöksenteon kehittämiseksi. Optimointi tuottaa vaikutuksia usein jo lyhyellä tähtäimellä. Pitkällä tähtäimellä vaikutukset ovat merkittäviä – yrityksesi tehokkuus paranee, voit hallita kustannuksia paremmin, voit tunnistaa uusia kasvumahdollisuuksia, parantaa asiakas- ja työntekijätyytyväisyyttä sekä vahvistaa kilpailukykyäsi markkinassa. 

Kohdenna kestävään kasvuun 

Optimoinnin avulla vapautuvia resursseja kannattaa ajatella uudelleen allokoitavina investointeina. Sijoittamalla resurssit uudelleen esimerkiksi strategia- ja konseptityöhön, mahdollistat yrityksesi kasvun ja luot optimoinnilla pitkäaikaista kilpailuetua. 

Investoimalla kasvuun voit rakentaa vahvemman perustan tulevaisuuden menestykselle esimerkiksi laajentamalla markkinoita ja kehittämällä uusia tuotteita tai palveluita. Voit myös panostaa asiakaskokemuksen parantamiseen tai keskittyä skaalautuvien ja kestävämpien liiketoimintamallien rakentamiseen.  

Optimoimalla päästöjä ja energiatehokkuutta edistät ympäristövastuullisuutta. Parantamalla työolosuhteita kehität sosiaalista vastuullisuutta. Kun vähennät työarjesta turhat stressitekijät ja optimoit työaikatauluja, tuet työn ja vapaa-ajan tasapainoa. 

Valitse kumppaniksi kokenut moniosaaja 

Kun haluat optimoida toimintaasi ja kehittää vastuullisuuttasi, olemme optimoinnin kokenut moniosaaja. Kokemuksemme ulottuu monille aloille valmistavasta teollisuudesta, logistiikkaan, toimitusketjujen hallintaan ja asiakaspalveluun.  

Osaamme auttaa sinua niin liiketoimintaprosessien, analytiikan, järjestelmien, työvuorojen, käyttäjäkokemuksen kuin tuotannon optimoinnissa. Autamme niin tarpeidesi arvioinnissa, strategisessa suunnittelussa, teknisessä toteutuksessa, testauksessa kuin tulevassa kehityksessä. Tuemme käyttöönottoa sparraamalla ja valmennamme tarvittavan osaamisen yritykseesi. 

Hyödynnämme muotoilun, ohjelmistokehityksen, pilvitekemisen, datan ja laadunvarmistuksen osaamistamme luomalla aina tarpeeseesi sopivia, innovatiivisia ja korkealaatuisia optimointiratkaisuja. Varmistamme ratkaisun tehokkaan toiminnan myös pitkällä aikavälillä ja autamme tiimiäsi hyödyntämään uusimpia teknologioita ja parhaita käytäntöjä optimoinnin kehittämiseksi. 

Myös näissä voimme olla avuksi

Data & AIDatajohdettu palvelumuotoiluLiiketoiminta-analytiikka

Juuso Viljanen

Head of Offering, Principal Consultant

Knowit Solutions