Data ja analytiikka

Miksi meille töihin datan ja/tai analytiikan asiantuntijaksi?

Teemme töitä moderneilla, markkinoiden parhaimmilla työkaluilla & teknologioilla. Meillä on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa teknologia partnereiden ja kumppaneiden yhteistyön kehitykseen.

Datan ja analytiikan porukkamme on tiivis ja hierarkia hyvin matala. Näin ollen oman äänen saa kuuluviin ja mahdollisuus vaikuttaa tekemiseen on todellinen. Kommunikointimme on helppoa ja avointa. Asiantuntijoidemme roolissa ylimääräinen hallinnollinen työ ja turha käsien heiluttelu on jätetty pois, työstä on tehty mahdollisimman vaivatonta, asiantuntijana voit keskittyä olennaiseen.

Monille Knowitin asiantuntijoille houkutteleva asia on se, että teemme töitä datan ja analytiikan parissa todella laaja-alaisesti; rakennamme kokonaisvaltaisia ratkaisuja asiakkaille, moderneilla huippuluokan teknologioilla. Emme erottele dataa ja analytiikkaa toisistaan vaan linkitämme ne yhdeksi kokonaisuudeksi.

Knowit talona on täynnä huippuluokan substanssiosaamista, joten pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parhaita mahdollisia tapoja ja toteutustapoja. Asiakkaamme luottavat asiantuntemukseemme. 

Arki osaajana datan ja analytiikan parissa

Asiakastyömme on hyvin vaihtelevaa; meillä on isoja ja pidempiä toimitusprojekteja (noin 3-4 hengen tiimi, joka osana asiakkaan virtuaalitiimiä) tai lyhyempiä yhden asiantuntijan projekteja, kuten esimerkiksi tutkimusdatan analysointiprojekteja. b.

Lähtökohtaisesti emme ”myy” asiantuntijoitamme 100% asiakkaalle töihin, vaan pyrimme työskentelemään asiakkaalle tiiminä, jossa yhteen hiileen puhaltaminen ja yhdessä tekeminen sekä knowitlaisuus korostuvat. Sitoutuminen Knowitin omaan porukkaan ja tiimiin on vahva, vaikka asiakkaille töitä teemmekin. 

Urakehitysmahdollisuudet datan ja analytiikan parissa

Panostamme aidosti osaamisen kehittämiseen, kouluttautumiseen ja sertifiointeihin varataan aikaa asiakastyön ohelle. Työ Knowitilla on pyritty organisoimaan siten, että aikaa asiakastyöstä ylijäävä aika ei mene hallinnolliseen työhön vaan oppimiseen ja oman osaamisen ylläpitämiseen. 

Pidämme huolta siitä, että asiantuntijoidemme markkina-arvo säilyy. Osaamisen kehittämisen polkua emme ajattele niinkään ylöspäin menevinä portaina, vaan kiipeilyseinänä, jossa polun ja askeleet voi jokainen valita itse. Asiantuntijuuden laajentuminen ei myöskään aina tapahdu pelkästään teknisessä mielessä, vaan myös muilla taidoilla ja osaamisalueilla. 

Power BI:n avulla myynnin yleiskuva yhdellä silmäyksellä

Mäkelä Alu on alajärveläinen perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja pintakäsittelee alumiiniprofiileja. Aiemmin yrityksen myynnin seuraaminen ja analysoiminen oli hankalaa eri järjestelmissä hajallaan olevan tiedon vuoksi. Knowitin rakentaman raportoinnin avulla myynnin luvut ja kehitys näkyvät nyt keskitetysti yhdellä silmäyksellä osana asiakkaan CRM:ää.

Tekoäly analysoi asiakaskyselyn avoimia tekstivastauksia

Useissa asiakastyytyväisyyskyselyissä kysytään numeerisia arvosteluja ja annetaan mahdollisuus perustella vastauksia avoimissa tekstikentissä. Kun vastauksia oli kertynyt asiakkaalle yli 10 000, volyymi vaati koneellista käsittelyä. Knowit rakensi vastausten analysointiin tekoälytyökalun, joka mahdollistaa jatkossa vastausten nopean analysoinnin ja epäkohtiin puuttumisen.

Tammer Brands sai analytiikasta läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta

Tammer Brands Oy:n brändit ovat suomalaisille tuttuja, ja datan analysoinnin myötä bränditalo sai läpinäkyvyyttä tuotteidensa hankintaan, logistiikkaan ja myyntiin. Tarve oli selvä, ja tekemisen myötä nälkä on vielä kasvanut syödessä.

Supervoimana Power BI

Dataohjatun liiketoiminnan parissa työskentelee datan ja analytiikan asiantuntijoita, joilla on osaamista niin moderneista teknologioista kuin pilvidata-alustoista. Power BI -asiantuntijoitamme Hannaa, Lottaa ja Maximia yhdistää intohimo dataan ja sen visualisointiin.

Alkuun