Skip to main content
To the homepage of Knowit

UUTISET

Matz Rasmus valittiin Tableaun Forum Ambassadoriksi

Matz Rasmus valittiin Tableaun Forum Ambassadoriksi

Matz Rasmus

Tableau Ambassadorit ovat tärkeä osa Tableau-yhteisöä. He ovat intohimoisesti dataan suhtautuvia ihmisiä, jotka tekevät Tableau-yhteisöstä elinvoimaisen ja osallistavan. Tableau Ambassodorit auttavat omalta osaltaan Tableauta pyrkimyksissä auttaa ihmisiä ymmärtämään dataa.  

Tableaun Ambassadorina eli lähettiläänä oleminen vaatii:

  • Ystävällisyyttä ja kunnioitusta muita kohtaan 
  • Rohkeutta ottaa yhteyttä muihin ja tuoda esiin erilaisia ääniä ja näkökulmia 
  • Halukkuutta edistää luovaa ja teknistä kasvua ja nostaa innovatiivisia ideoita 
  • Esimerkillä johtamista ja teoilla opettamista 
  • Tavoitettavissa olemista ja yhteisön yhteyden vahvistamista 
  • Osallistavaan käyttäytymiseen kannustamista yhteisössä 

Tableau Ambassadorit palvelevat yhdessä seitsemästä haarasta: Foorumit, Käyttäjäryhmät, Akateeminen, DataDev, Julkinen, Social ja CRM Analytics. Vuonna 2022 Ambassadoreja valittiin 334 yhteensä 42 eri maasta. Kyseessä on Tableaun historian suurin ja maantieteellisesti monimuotoisin lähettiläsporukka.

Knowitin Matz Rasmus valittiin toista kertaa Tableau Forum Ambassadoriksi. Vuonna 2021 Matz Rasmus ja Mikael Mölsä olivat ensimmäiset suomalaiset Tableau Ambassadorit. Forum Ambassadorit valvovat foorumien sisältöä, vastaavat kysymyksiin ja antavat palautetta alustasta. He auttavat ylläpitämään foorumit toimivina ja edistävät sitoutunutta yhteisöä auttamalla käyttäjiä laadukkailla vastauksilla, ilmoittamalla sopimattomasta sisällöstä ja hyväksymällä uusien käyttäjien sisältöä. 
 
"Ambassadorin tehtävä on suuri kunnia Tableau-yhteisössä. Muistan, kun vuonna 2015 pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan Tableau Conferenceen ja Ambassadors-ohjelma julkaistiin. Mietin, että kunpa pääsisin joskus juttelemaan näiden “gurujen” kanssa. Samaisessa konferenssissa yli 11 000 osallistujaa taputtivat seisaaltaan, kun Developers on Stage esitteli Cross Database Joins:in. Silloin ymmärsin, että Tableaun käyttäjät ovat todella jotain erityistä", Matz kertoo. 
 
Matz aloitti datamatkansa vuonna 2014 tuotteistamalla yritykselleni analytiikkaa Tableaun avulla. Sen jälkeen hän on ollut osa suurta Tableau-dataperhettä, #datafam:ia, ja vuodesta 2019 lähtien työskennellyt kokopäiväisesti Tableau-konsulttina keskittyen palvelimeen ja palvelimen ympärillä olevaan scriptaukseen. Matz pyrkii pysymään viimeisimmän kehityksen mukana testaamalla beta-julkaisuja ja osallistumalla esijulkaisutestaukseen aina kun mahdollista.  
 
Tableau Ambassoriksi voi ilmoittaa itsensä tai jonkun muun, joka tekee hyvää työtä Tableau-yhteisön eteen. Matzin valinta vuosi sitten oli täysi yllätys, sillä Tableaun työntekijä oli bongannut hänet foorumeilla ja laittanut ehdolle. Tänä kesänä Matz ilmoitti itse halukkuudestaan jatkaa lähettiläänä. Tehtävä vie muutamia tunteja viikossa sisältäen Tableaun foorumin lukemista, moderointia ja kysymyksiin vastaamista. Matz vastaa mielellään kysymyksiin erityisesti omaan osaamisalueensa Tableau Serveriin liittyen. Lisäksi on kuukausittainen Ambassadorien kokous, jossa puhutaan ajankohtaisista asioista, myös uusista vielä virallisesti julkaisemattomista ominaisuuksista, joita tuotteeseen on tulossa. 
 
"Minulle tämä on mahdollisuus antaa osaamistani maailman parhaalle tietotekniikkayhteisölle Tableau #datafam:ille, takaisin siitä mitä olen heiltä saanut. Samalla saan ystäviä ympäri maailmaa, joita toivottavasti pääsen joskus tapaamaan ihan livenäkin. Saan myös varsin suoran yhteyden Tableaun tuotekehitykseen, ja sitä kautta hyvät mahdollisuudet sekä vaikuttaa uusiin ominaisuuksiin, että hakea apua mahdollisiin ongelmatilanteisiin."

Juha Markkanen

CEO

Knowit Solutions