Skip to main content
To the homepage of Knowit

LEHDISTÖTIEDOTTEET

Knowitin hyväntekeväisyyskampanjassa lahjoitettiin satoja ohjelmistotestauksen lastenkirjoja

NON REGULATORY

Suomalaiset ICT-yritykset ja -järjestöt tarttuivat Knowitin haasteeseen lahjoittaa ohjelmistotestauksen lastenkirjoja suomalaisille kouluille. Kampanjan tavoitteena on vastata paremmin tietoyhteiskunnan tulevaisuuden tarpeisiin tarjoamalla ohjelmistokoulutusta seuraavien sukupolvien kehittäjille ja testaajille. ICT-alan panostus koulumaailmaan sai virallisen tunnustuksen loppusyksystä, kun lahjoituskampanja huipentui lahjoitettujen kirjojen diplomin luovuttamisella opetusministeri Li Andersonille.

”Olemme huolissamme, että koodikoulut ja -kirjat eivät yksinään riitä nopeasti kehittyvässä yhteiskunnassa. Siksi haluamme jakaa tietämystämme uusille sukupolville jo varhaisessa vaiheessa. Kirjan kirjoittaminen testauksen ja fantasiamaailman mielenkiintoisten teemojen ympäriltä oli erittäin inspiroivaa. Parasta on kuitenkin ollut kuulla teoksesta erittäin myönteistä palautetta lapsilta, opettajilta ja vanhemmilta, joiden mielestä kirja on ollut innoittava ja mukaansatempaava”, kommentoi Kari Kakkonen, Director, Training and Competences, Knowit Solutions Oy.

Kari Kakkonen on kirjoittanut Dragons Out! -ohjelmistotestauksen lastenkirjan. Kirja on julkaistu sekä suomeksi että englanniksi. Kirja selittää ohjelmistojen testausta selkeillä termeillä käyttämällä analogioita fantasiatarinassa, jossa on mukana lohikäärmeitä, ritareita sekä lapsia, joista kasvaa ritareita.

Knowit yhdessä yli 20 yrityksen kanssa oli mukana lahjoittamassa satoja Dragons Out! -lastenkirjoja suomalaisille kouluille. Lisäksi ICT-yritykset ja organisaatiot, jotka olivat ennakkotilanneet englanninkielisen teoksen, ovat lahjoittaneet sitä kouluille ympäri maailmaa seuraaviin maihin syksyn 2021 aikana: USA, Kiina, Tanska, Englanti, Ranska, Irlanti, Puola ja Ruotsi.

VALA Group oli ensimmäinen yritys, joka hyväksyi haasteen ja liittyi mukaan kampanjaan Knowitin kanssa.

”Suhtaudumme ohjelmistojen testaukseen erittäin syvällisesti ja olemme iloisia, että voimme olla mukana kampanjassa lahjoittamassa kirjoja kouluille, mutta myös työntekijöidemme lapsille”, kertoo Teemu Pesonen, Head of Operations & QA Services, VALA Group.

Me Knowitilla haluamme jakaa ja olla osallisena tietotaitomme ja osaamisemme kautta. Knowit osallistuu vuosittain hyväntekeväisyyskampanjoihin ja nyt meillä on hieno mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti omilla teoillamme.

”Meillä on selkeä näkemys tulevaisuuden tarpeista ja miten teknologian avulla rakennetaan inhimillistä ja kestävää tulevaisuutta. Uskomme vahvasti, että yritysten on vaikutettava yhteiskuntaamme parantaakseen sitä. Dragons Out! -kirja on siihen tarkoitukseen erinomainen tapa. Pystymme näin yhdistämään lasten, yhteiskunnan ja ICT-alan edut”, sanoo Markus Kääriäinen, Quality and Automation Business Unit Director, Knowit Solutions Oy.

Juha Markkanen

CEO

Knowit Solutions