Skip to main content
To the homepage of Knowit

UUTISET

Knowit puhui vastuullisuusraportoinnista ja sen vaatimuksista Teknologia 23 -tapahtumassa

Vastuullisuusraportoinnin asiantuntijat Mira Malhotra ja Markku Haukijärvi nousivat Teknologia 23 -tapahtuman lavalle 8.11.2023. Puheenvuoro käsitteli suomalaisten yritysten kestävyysdatan tilannetta ja teemoja, mitä jokaisen yrityksen tulee tietää vastuullisuusraportoinnista.

Knowitin asiantuntijat puhuivat tapahtumassa ajankohtaisesta aiheesta, sillä kestävyysraportoinnin direktiivi astuu voimaan vuoden vaihteessa. Mira Malhotra (Senior Analytics Consultant, Knowit) sekä Markku Haukijärvi (Senior Sales Executive, Knowit) kokosivat esitykseensä tärkeimmät näkökulmat vastuullisuusraportoinnin tarvittavista toimenpiteistä, vaatimuksista ja aikataulusta. Lisäksi esityksessä käytiin läpi Knowitin tuottaman markkinatutkimuksen tuloksia suomalaisten yritysten vastuullisuusraportoinnin tilanteeseen liittyen. Tutkimukseen voit tutustua tarkemmin täällä.  

"Ensimmäinen askel vastuullisuusraportoinnin matkalla on kaksoisolennaisuusanalyysi. Noin puolet tutkituista yrityksistä tietävät kaksoisolennaisuusanalyysin sisällön, noin kolmanneksessa tutkituista yrityksistä analyysi on jo tehty. Tulokset viittaavat siihen, että monet ovat vielä lähtökuopissa vastuullisuusraportointityön suhteen", kertoo Mira Malhotra. 

Puheenvuoron jälkeen käytiin läpi yleisön kysymyksiä, jotka olivat Knowitin asiantuntijoille jo hyvin tuttuja ennestään, sillä ne mietityttävät montaa omassa asiakaskunnassa. Erityisesti direktiivin aikataulu, vastuut ja vaatimukset kiinnostavat oman yrityksen kohdalla vaadittavien toimien osalta. 

"Vastuullisuusdatan keräys- ja raportointiratkaisu pitää toteuttaa joka tapauksessa vaatimusten mukaisesti, joten tämä kannattaa tehdä ajoissa ja kääntää vastuullisuus velvoitteesta kilpailueduksi. Tavoitteena on, että vastuullisuusdata virtaa mahdollisimman automaattisesti läpi koko arvoketjun ja se voidaan liittää esimerkiksi tarjouksiin ja laskutukseen", kertoo Markku Haukijärvi. 

Teknologia 23 on pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma, jossa teollisuus, teknologia ja tulevaisuus kohtaavat. Kolmen päivän aikana tapahtuma kokosi yhteen teollisuuden johtavat yritykset, asiantuntijat ja päättäjät verkostoitumaan, keskustelemaan, uudistamaan teollisuuden kenttää ja visioimaan teollisuuden teknologian tulevaisuutta. 

Koko puheenvuoron voit katsoa alla olevalta videolta.  

Katso video

Lue lisää:

EU ja muuttuva vastuullisuusraportointi

Vastuullisuusraportointi - velvollisuudesta todellisiin hyötyihin

Jussi Siuro

Client Executive

Knowit Solutions