Kuka olet?

Olen Anton Aaltonen, Helsingissä asuva 28-vuotias kauppatieteiden maisteri. Toimin Knowitilla asiakasvastaavana. 

Mitä asiakasvastaava Knowitilla tekee? 

Asiakasvastaavat eli Client Executivet huolehtivat siitä, että osaamme tarjota meidän asiakkaiden tarpeisiin aina sitä parasta osaamista mitä meillä on. Fokuksena työssäni minulla on palveluliiketoimintaa harjoittavien asiakkaidemme segmentti.  

Käytännössä meidän palvelutarjoamaan liittyen huolehdin asiakkaidemme tarpeista datan ja analytiikan palveluiden lisäksi pilvipalveluiden, sovelluskehityksen sekä testauksen ja automatiikan palveluiden osalta 

Kuinka päädyit Knowitille?  

Sattumanvaraisen vinkkauksen kautta! Tuttavani oli Knowitilla töissä ja vinkkasi minulle avoimesta paikasta viestillä. Pian kävinkin jo muutamat keskustelut silloisen liiketoiminnan vetäjän kanssa ja sen jälkeen vielä muutaman muun olennaisen henkilön kanssa.  

Todettiin molemmin puolin, että olin hyvä match. 

Miten koet, että elämäsi on johdattanut sinut tähän pisteeseen? 

Vaikka en olekaan pienestä pitäen tiennyt, että haluan IT-alalle, niin siinä vaiheessa, kun kiinnostuksen löysi, alkoi mahdollisuuksia aukeamaan. Myynnin rooliin liittyen puolestaan omat sosiaaliset kyvykkyydet, puhuminen ja tilan haltuun ottaminen ovat olleet vahvuuksiani aina kouluesitelmistä lähtien.  

Asiat ovat siis seuranneet toisiaan ja kas kummaa – nyt ollaan tässä ja nautin tilanteestani suuresti.

Mikä on intohimosi? 

Uusien asioiden ja uusien mielenkiintoisten kokemusten löytäminen elämään on intohimo. Kun paljon etsii, saa paljon kokea.

Miten koet intohimosi liittyvän rooliisi? 

Uusien haasteiden ja kokemusten jano sopii hyvin IT-alaan, sillä tarjottavat ratkaisut muuttuvat jatkuvasti sitä mukaa, mitä teknologiat kehittyvät ja mitä enemmän opitaan. Ei ole varaa jäädä paikalleen missään kohtaa, vaan tulee olla rohkeutta tarjota ratkaisuja, joita ei ole koskaan aiemmin toteutettu.  

Lisäksi uusien ihmisten kohtaaminen ja se, että saa linkittyä paljon työpäivien aikana tuo niitä mielenkiintoisia kokemuksia ja kohtaamisia päivittäiseen elämään. Näin on muutakin, kun työasiat osana arkea. Esimerkiksi firman sisällä on mahdollisuuksia tehdä juttuja myös vapaa-ajalla yhteisen tekemisen kautta – voi lähteä kokeilemaan, vaikka hiihtoa, sillä meiltä löytyy innokasta porukkaa järjestämään asioita. Seuraavaksi aion kokeilla toimistojoogaa.  

Mitä tavoitteita sinulla on työelämän suhteen? Miten Knowit tukee näitä?

Toivon löytäväni itseni jossain vaiheessa johtotehtävistä, sillä siihen liittyvät vastuut kiinnostavat ja näen, että se on Knowitilla täysin mahdollista. Meillä on vahva luotto ja into kehittymiseen ja omaa roolia saa soveltaa, jos löytää siihen järkevät perusteet ja haluaa mahdollisuuksia.  

Henkilökohtaisesti löydän täältä ne asiat mitä työelämältä haluan – niin nykyisestä roolistani, kuin myös muista mahdollisista rooleista mitä on tarjolla ja mitkä mahdollisesti tulevaisuudessa kiinnostavat. 

Kuinka koet, että kestävän työelämän manifestimme, “Choose a sustainable worklife”, näyttäytyy arjessasi Knowitilla? 

Kestävä työelämä näyttäytyy mielestäni Knowitilla siten, että pystyy elämään omien arvojen mukaan mitä kokee itselle tärkeänä. Minulle esimerkiksi vapaus on yksi tärkeimmistä arvoista ja Knowitilla on tietyissä raameissa todella paljon mahdollisuuksia vapauteen. Työtapojen puolesta on mahdollisuus tehdä omalla tavalla, ja vielä tärkeämpi asia on se, että jokaisella on vapaus olla mitä haluaa eikä kukaan tule sitä rajoittamaan.  

Toisena tärkeä arvo on tasavertaisuus ja se on erityisen tärkeä juuri työelämässä. Kun autan kollegaa niin voin luottaa siihen, että myös minua autetaan ja kaikki ymmärtää, että olemme kaikki yhdessä samassa veneessä. Kolmantena on rehellisyys – se on saavutettu täällä siten että voidaan puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Voin luottaa siihen, että olen hyvien tyyppien ympäröimänä, jolloin ollaan jo aika kestävällä pohjalla.  

Toki myös se on minulle henkilökohtaisesti tärkeää, että on mahdollisuus olla vaikuttamassa siihen, että me Knowitina pystytään tarjoamaan apua yrityksille heidän kestävän liiketoiminnan parantamiseen. Vaikka en henkilökohtaisesti ole tekemässä sitä niin suuresti, tiedän että pystymme talona tekemään muutosta. 

Kuvaile Knowitia yhdellä sanalla

Mahdollisuus. Firma on antanut minulle mahdollisuuden olla oma itseni työpaikalla – täällä voi kohdata kaikki henkilöt juuri sellaisina, kuin he ovat ja tehdä sen omana itsenään peittelemättä.  

Knowit on antanut minulle myös mahdollisuuksia tehdä unohtumattomia asioita, kuten esimerkiksi matkan realitysarjan kuvauksiin viideksi viikoksi. Se oli neuvottelukysymys ainoastaan siinä, että miten minä toteutan sen, eikä että saanko minä toteuttaa sen. Eli on annettu muunkin elämän huomioimiseen vihreää valoa sen tarpeen mukaan mitä on. Vapaus ja vastuu kulkee tietty käsi kädessä ja hoidin hommani myös reissun aikana – mutta tässäkin minulla oli mahdollisuus tehdä työni Kreikasta käsin. 

Koen että voin työskennellä sen mukaan, miten rakennan oman arkeni. Luonnollisesti työ on yksi tärkeimmistä prioriteeteista, mutta työ ei ole koko elämä. Erityisesti kun palataan mainittuun vapauden arvoon, niin se näkyy myös siinä, että arvostaa omaa vapaa-aikaa ja sitä saa Knowitilla omien tarpeiden puitteissa ottaa – omat vastuut huomioiden. Meillä on työn ja vapaa-ajan balanssi sellaisessa suhteessa, että tekijät oikeasti voivat hyvin. 

Lempiasiasi Knowitissa työnantajana?  

Matala hierarkia. Aktiviteetit ja harrastukset. Yhteisö – me näemme porukalla lautapelien, kanaliigan ja vaikka minkä merkeissä. Olen pelannut padelia ja golfia työporukan kanssa ja tulemme myös pelaamaan jalkapalloa. Työyhteisön kanssa voi viettää aikaa halutessaan, mutta sitä ei pakoteta missään nimessä.  

Parasta toimistolla? 

Yhteiset lounaat ja huonot jutut. 

Asiantuntijaksi Knowitille?

Heräsikö kiinnostuksesi työskennellä Knowitilla? 

Lue lisää ja ole meihin yhteydessä joko lähettämällä hakemus sinua kiinnostavaan avoimeen rooliin, tai jos et löydä juuri tällä hetkellä sinua kiinnostavaa roolia, avoimen hakemuksen kautta voit myös kertoa itsestäsi lisää. Luemme hakemuksesi mielellämme, ja palaamme sinulle asiaan enintään viikon sisällä!

Alkuun