Haasteet

Porsche on maailmankuulu brändi. Riippumatta sitä, minkä maalaisilla Porsche-sivuilla käyttäjä vierailee – vaikkapa Ruotsin, Saksan, Brasilian tai Japanin – sivuston täytyy tuntuu omalta ja tutulta. Sisältö on samankaltaista kaikilla verkkosivuilla ja noudattaa brändin kansainvälisiä ohjeistuksia. Ruotsin Porsche halusi päivittää sivunsa muotoilun ja sisällön, ja päivittää samalla uudenpaan EpiServer-versioon.

Ratkaisut

Projektin ensimmäisessä osassa Knowit vastasi strategisesta sisältösuunnittelusta, jossa olemassa oleva sisältö arvioitiin ja muokattiin uusia porsche.se-sivuja varten. Projektin toisessa vaiheessa luotiin uudet verkkosivut, joille lisättiin esimerkiksi inspiroiva tapahtuma-alusta sekä selkeät mallisivut. Tarkoitus oli myös tuoda esiin ruotsalaista moottoriurheilua, kuten Carrera Cup -kisoja.

Lopputulos

Porsche myy ja tulee aina myymään nopeita luksusautoja. Se on myös uusien porsche.se-sivujen kantava ajatus. Porsche-malleille on omistettu runsaasti tilaa ja ne saavat erottua joukosta. Vierailija voi siirtyä auton suunnittelutoimintoon ja rakentaa itselleen sopivan Porsche-kokonaisuuden. Uusi porsche.se vastaa moniin tarpeisiin – sieltä löytävät sisältöä niin Porschen omistajat kuin autosta haaveilevatkin.

Uudet porsche.se-sivut on päivitetty EpiServer 6 -versiosta EpiServer 9.3.0:aan. Sivusto on responsiivinen ja joustava, ja sopii käytettäväksi niin työpöydältä, matkapuhelimilla kuin tableteillakin. Aloitussivulle on integroitu sosiaalisen median syöte Storystream, jossa Porsche-fanit voivat seurata Porschea esimerkiksi Instragramissa, Facebookissa tai YouTubessa.

“Nyt meillä on verkkosivut, jotka vastaavat niihin korkeisiin odotuksiin, joita Porschen kaltaisen brändin tapauksessa voi odottaakin.”

Jatkuva optimointi

Knowit on jo jonkin aikaa ollut Porschen digitalisaatiokumppani, ja yritykset ovat tehneet yhdessä erilaisia muutos- ja parannusprojekteja.

– Porsche Sverige on hyvin tyytyväinen uuteen porsche.se -sivustoon. Nyt meillä on verkkosivut, jotka vastaavat niihin korkeisiin odotuksiin, joita Porschen kaltaisen brändin tapauksessa voi odottaakin. Olemme tyytyväisiä yhteistyöhömme Knowitin kanssa porsche.se-sivuston kehittämisprojektissa. Arvostamme Knowitin omistautuneisuutta ja asiakaslähtöisyyttä, kertoo Andreas Strid Porsche Sverigestä.

Porsche.se-sivujen julkaisun jälkeen painopiste siirtyy verkkosivujen jatkuvaan optimointiin – sekä toimitustuen että verkkoanalytiikan avulla – sivujen jatkuvaksi kehittämiseksi ja asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseksi.

Erityisesti panostetaan myös Porsche Centerin ja Porsche Service Centerin omiin osioihin verkkosivuilla.

Vieraile sivuilla porsche.se

Alkuun