Perustiedot

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä. Se luo kansainvälisesti kuvaa Suomesta haluttavana matkakohteena ja auttaa Suomessa toimivia matkailuyrityksiä kansainvälistymään, kehittämään, myymään ja markkinoimaan kilpailukykyisiä ja laadukkaita matkailutuotteita.  

VisitFinlandin ydintehtäviä ovat matkailullisen Suomi-kuvan kehittäminen, markkinatiedon hankinta ja analysointi matkailuelinkeinon tarpeisiin, sekä laadukkaan tuotekehityksen ja tuotteistamisen edistäminen.

MyStay-palvelun avulla matkailija voi suunnitella omaa tulevaa matkaansa Suomeen. Majoitusvaihtoehtoja sekä aktiviteettimahdollisuuksia voi listata esimerkiksi sijainnin, kategorioiden tai kausien mukaan. Matkailija voi tehdä omia suosikkilistojaan tai selata top-listoja eri kategorioissa.

MyStayn tavoitteena on palvella entistä paremmin matkailuelinkeinoa ja siten kasvattaa Visit Finlandin merkitystä myös matkailuelinkeinon tuotekehityksen ja tuotteistamisen tukemisessa. 

Täältä pääset palveluun

MyStay-palvelun maakohtainen valintanäkymä

Haasteet, luova ratkaisu & strategia

MyStay-palvelu oli kipeästi uudistuksen tarpeessa, kun tuotemäärät kasvoivat reilusta tuhannesta kolmeen tuhanteen. Voimakkaasti kasvanut mobiilikäyttö sekä palvelun käyttö matkailijoiden ollessa Suomessa aiheuttivat myös merkittäviä uudistamistarpeita.

Uudistuksen ohjenuorana oli vastata edellä mainittuihin haasteisiin sekä parantaa palvelun taktisia toimintoja, kuten vahvistaa liikennettä palveluntarjoajien verkkopalveluihin sekä helpottaa matkan suunnittelua.

Suunnittelun tukena käytettiin analytiikkaa, joka kirkasti päätavoitteet sekä auttoi validoimaan uudistuksen muita osa-alueita, kuten tarpeen tarkemmalle markkinakohtaiselle optimoinnille sekä oman listan paremman hyödyntämisen.

Palveluun on kuulunut alusta saakka rajapinta jonka avulla kolmannet osapuolet voivat hyödyntää MyStayn dataa omissa palveluissaan, ja tätä on käytetty mm. Baidun toimesta. Perus infrastruktuuri oli siis kunnossa, joten uudistuksessa keskityttiin käyttökokemuksen parantamiseen sekä mm. monipuolisempiin mahdollisuuksiin nostaa esiin mielenkiintoisia kohteita, alueita tai aktiviteetteja.

Lisäksi palveluntarjoajien työtä syöttää omia tuotteita järjestelmään pyrittiin helpottamaan selkeyttämällä syöttöjärjestelmää samalla vähentäen manuaalista työtä Visit Finlandin organisaatiossa.

Kuluttajapalvelun kehittämisessä lähdettiin käyttökokemuksen parantamisesta. Keskeiset osiot, kuten oman toivelistan luominen tuotiin paremmin esiin, tuotteiden lisäämistä omalle listalle helpotettiin, kuten myös omien listojen jakamista. Palvelun etusivulla sekä tärkeimmillä laskeutumissivuilla tuotiin selkeästi esiin palvelun tarjoamat mahdollisuudet ja samalla pyrittiin parantamaan hakukonenäkyvyyttä.

Uudistuksen myötä kiinnostavimmat ja ajankohtaiset sisällöt nousevat helposti esiin markkinakohtaisesti ja kohteiden tai kategorioiden laskeutumissivuja voidaan joustavasti muokata ylläpitäjien toimesta.

Mobiilinäkymä MyStay-palvelusta

Tulokset

Uusi MyStay-palvelu on ollut livenä vasta kuukauden päivät, joten kovin kattavaa dataa uudistuksen tuloksista ei ole vielä kertynyt, mutta yksi palvelun keskeisimmistä mittareista; liikenne MyStay:sta palveluntarjoajien sivuille on kasvanut jopa 40 %.

Kategoriavalinta matkailukohteista
Ota yhteyttä
Jari Jaatinen
Sales Director, Knowit Experience Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun