Unohda copy - paste

Parhaimmillaan bittirobotti on tehtävissä, joissa rakenteista tietoa siirretään, vertaillaan tai kopioidaan paikasta toiseen määritellyn toistuvan logiikan ja rutiinin mukaan.

Esimerkkinä voisi toimia vaikka uuden alihankkijan lisääminen rekisteriin tai laskutustietojen tarkistaminen eri järjestelmien välillä. Käyttökohteita löytyy useimmista prosesseista. 

Bittirobotti avuksi

Sana robotti viittaa tässä yhteydessä ohjelmaan, joka jäljittelee niitä toimenpiteitä, joita ihminen tekee eri järjestelmissä. Robotti toimii järjestelmän käyttöliittymässä samaan tapaan kuin ihminen. Näin ollen ohjelmistorobotiikan käyttöönotto ei yleensä edellytä monista muista tietotekniikka-projekteista tuttuja hitaita ja vaikeita integraatioita.

Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto ei ole teknologiahanke vaan liiketoiminnan kehityshanke. Kunhan sopiva hanke on löydetty, oikea työkalu löytyy varmasti.

Bittirobotin voi oikeilla työkaluilla kehittää vaikkei olisikaan ohjelmoija tai robotiikan asiantuntija. Tärkein “robotinkehittäjän” ominaisuus on kyky analysoida työprosesseja ja dokumentoida prosessi robotin ymmärtämään muotoon. Robotin rakennus perustuu kaavioihin ja ehtolausekkeisiin; työnkulku, toimenpiteet ja päättelyketjut kuvataan nuolten, laatikoiden ja muiden symbolien avulla ikään kuin robotin luettavaksi tarkoitetuksi prosessikuvaukseksi, jonka perusteella se sitten tehtäväänsä suorittaa.

Ohjelmistorobotti toistaa samaa tehtävää väsymättä ja virheittä – vapauttaen samalla tietotyöläisten aikaa tehtäviin jotka oikeasti vaativat inhimillistä päättelykykyä ja päätöksentekoa.

Anna ohjelmistorobotiikalle pikkusormesi ja testaa hyödyntämistä käytännössä – alkuun pääseminen on nopeaa ja onnistuneiden kokeiluiden jälkeen todennäköisesti päädyt ihmettelemään miksi ihmeessä näitä tehtäviä on aiemmin tehty käsin!

Tarja Rantala
Account Manager, Knowit Solutions
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Haluatko että soitamme sinulle?

Kiitos! Soitamme sinulle mahdollisimman pian.

Alkuun