Kuinka voimme auttaa

Kestävän kehityksen konsultoinnin edelläkävijänä Knowit on ensimmäinen toimija Pohjoismaissa, joka tarjoaa pilvipalvelujen kestävän kehityksen ratkaisuja. Luotettuna kumppaninasi käytämme kestävän kehityksen indikaattoreita ja seurantakehystä pilviratkaisusi ympäristövaikutuksen mittaamiseen ja sen varmistamiseen, että pilvipalvelusi tukee kestävän kehityksen tavoitteitasi.

Pilvipalvelun kestävän kehityksen tuloskortti ja työkalupakki – mittaa pilviratkaisusi vaikutusta

Pilvipalvelun kestävän kehityksen tuloskortti on Knowitin kaikille pilvipalveluille toimiva työkalu, jolla voit arvioida, visualisoida ja seurata pilviprojektisi kestävän kehityksen vaikutuksia. Se sisältää indikaattorit sekä suorille että välillisille kestävän kehityksen vaikutuksille liiketoiminnassa ja eri alustoilla.

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa linjassa oleva pilvipalvelun kestävän kehityksen tuloskortti yhdessä tehokkaan työkalupakkimme kanssa auttaa mittaamaan pilvipalveluprojektin kestävää kehitystä seuraamalla energian käytön ja kasvihuonekaasupäästöjen muutoksia sekä pilvipalveluprojektin kestävän kehityksen kannalta myönteisiä vaikutuksia.

 

Seurantakehys – seuraa edistymistäsi kohti kestävän kehityksen tavoitteita

Kolmivaiheinen seurantakehyksemme auttaa sinua ymmärtämään, optimoimaan ja muuntamaan paitsi pilvipalveluympäristösi myös koko digitaalisen liiketoimintasi ilmastonmuutosvaikutuksen ja hiilijalanjäljen suhteen. 

Riippumatta siitä, haluatko asettaa selkeät tavoitteet kestävälle liiketoiminnalle vai valmistautua uusia kestävän kehityksen rajoituksia ja säädöksiä varten, seurantakehyksemme auttaa sinua tekemään mitattavissa olevia toimia ja hyödyntämään toimiviksi todettuja työkaluja organisaatiosi kestävän kehityksen suoritusten vertailua ja pilvipalvelusi päästöjen hallintaa varten. Jokainen askel vie sinua lähemmäksi kestävän kehityksen tavoitteitasi. 

Kolmivaiheinen seurantakehyksemme: 

 

Ymmärrä 

Mittaa ja analysoi kestävän kehityksen vaikutustasi ja tunnista mahdollisuudet luoda kestävää vaikutusta.

 

Optimoi

Saavuta kestävän kehityksen tavoitteesi ja luo vastuullista liiketoiminta-arvoa optimoimalla resurssien käyttö.

 

Muunna

Sopeuta digitaalinen liiketoimintasi kestävään kehitykseen uusilla, muutosta helpottavilla ja pilvipalveluja tukevilla liiketoimintamalleilla. 

Kestävän kehityksen vaikutus pilvipalvelua käytettäessä

Pilvipalveluilla on lukuisia hyötyjä kestävän kehityksen kannalta. Tutkimukset osoittavat esimerkiksi, että julkiseen pilveen siirtyminen voi auttaa organisaatioita pienentämään IT-toimintojensa hiilijalanjälkeä lähes 90 prosenttia. 

Pilvipalvelujen tarjoajien datakeskuksissa otetaan myös ahkerasti käyttöön uusiutuvaa energiaa, ensi sijassa aurinko- ja tuulienergiaa. Microsoft on ollut hiilineutraali hiilikompensaatioiden kautta vuodesta 2012, ja sen datakeskukset toimivat 60-prosenttisesti uusiutuvalla sähköllä. AWS aikoo vuoteen 2025 mennessä tuottaa 100 % toimintojensa sähköstä uusiutuvilla energiamuodoilla. Google Cloud on ollut hiilineutraali hiilikompensaatioiden kautta vuodesta 2007 ja aikoo olla täysin hiilivapaa vuoteen 2030 mennessä. 

Näkemyksemme kestävästä kehityksestä pilvessä

 

Exponential Roadmap Initiative ‑hankkeen ja YK:n tukeman maailmanlaajuisen Race to Zero ‑kampanjan jäsenenä integroimme ilmastotoimet liikestrategiaamme ja autamme asiakkaitamme vähentämään kasvihuonepäästöjään 1,5 °C:n ilmastotavoitteen mukaisesti.

Pilvipalvelujen suhteen tämä tarkoittaa, että autamme sinua tekemään vastuullisia valintoja pilviratkaisujesi ja IT-infrastruktuurisi hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Teemme tämän tarjoamalla markkinoiden parasta kestävän kehityksen asiantuntemusta ja edistyksellisiä kestävän kehityksen käytäntöjä johtavilta pilvipalvelujen tarjoajilta AWS:ltä, Microsoftilta ja Googlelta

Hyödynnämme näitä kolmea pilvialustaa pitääksemme toimintomme hiilineutraaleina ja siirrymme kokonaan uusiutuvaan energiaan vuoteen 2025 mennessä alueilla, joilla käytämme datakeskuksia asiakkaidemme ratkaisuja varten.

Ota yhteyttä
Jussi Siuro
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun