Digitalisaatio muuttaa liiketoimintaympäristöjä jatkuvasti – eikä entiseen ole enää paluuta. Kehityksen edetessä organisaation eri osien roolit määrittyvät entistä enemmän liiketoiminnan tarpeiden mukaan – enää ei mietitä mitä mitä teknisillä ratkaisuilla voidaan toteuttaa, vaan mitä niillä halutaan toteuttaa. Tämän takia on tärkeä rakentaa organisaation eri osien välille pysyvä liitto, mikä on yksi ketterien toimintatapojen tärkeimmistä periaatteista.

Ketteryyden tuomat edut ovat kiistattomat, mutta uuden toimintamallin saavuttaminen ei ole aina suoraviivasta tai helppoa. Ketteröityminen näyttää erilaiselta organisaation liiketoiminta- ja IT-johdon sekä järjestelmäkehittäjien näkökulmista. Ketterän kehittämisen ilosanoman tuominen käytännön tasolle ei ole pelkästään ylimmän johdon hanke vaan se koskettaa koko organisaatiota ja sen toimintaa.

Jokaisella organisaatiolla on luonnollisesti omat lähtökohdat ja tavoitteet, ja siksi ketteröitymiseen ei ole myöskään yhtä oikeaa reittiä tai tapaa. Liiketoiminnan ketteryyttä tavoiteltaessa on huomioitava useita eri asioita ja näkökulmia.

Meihin kannattaa olla yhteydessä, jos tarvitset kumppania kokonaisvaltaiseen Agile-muutoshankkeeseen tai haluat lähteä liikkeelle vaikkapa yksittäisestä koulutuksesta liikkeelle.

 

Ota yhteyttä
Markus Mattinen
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun