Mikä on Snowflake?

Snowflake on ensimmäinen tietokanta, joka on aidosti suunniteltu pilviarkkitehtuuriin. Tietokanta tarjotaan palveluna, eli et joudu etukäteen hankkimaan laitteistoja, jotka ovat alussa lähes tyhjäkäynnillä ja jonkin ajan kuluttua täysin tukossa datamäärien ja käsittelytarpeiden kasvaessa. Et myöskään joudu asentamaan ohjelmistoja ja huolehtimaan niiden päivityksistä tai miettimään backup-strategioita vaan kaikki nämä tulevat automaattisesti palveluna.

Kolme komponenttia

Snowflake koostuu kolmesta komponentista jotka skaalautuvat toisistaan riippumattomasti tarpeidesi mukaisesti.

Tiedon talletus (Storage layer) on pilvipohjainen ja laskutus tapahtuu joko vain käyttämäsi tilan perusteella, tai voit ostaa etukäteen tietyn määrän talletustilaa, jolloin yksikköhinta on hieman edullisempi.

Prosessointikerros (Query processing) skaalautuu sekä laskentatehon, että samanaikaisuuden suhteen. Voit aloittaa pienimmästä kokoluokasta, jolla jo pystyy pyörittämään miljoonien rivien datamassoja ja vaihtamaan seuraavaan kyselyyn järeämmän luokan prosessointikyvyn vain yhdellä käyttöliittymän napauksella.

Pilvikerros (Cloud Services) huolehtii yleiset toiminnot pääsynhallinnasta ja tietokantaobjektien käyttöoikeuksista kyselyiden optimointiin.

Datan sisään lataaminen voidaan toteuttaa isoina kertasiirtoina tai stream-tyyppisenä jatkuvana datan latauksena ja maksat vain siitä prosessoritehosta, joka kuluu datan lataukseen.

Näin voimme auttaa

  • Data-arkkitehtuurin suunnittelu
  • Tiedon lataus ja muuntaminen, sekä
  • Tietorakenteiden suunnittelu ja toteutus

Varsinaisten projektien ja käytön osalta kustannustehokkuus, Snowflaken helppokäyttöisyys ja tietoturvan toteutus ovat saaneet monelta asiakkaalta kiitosta. Pidemmällä ajalla korostuu palvelun monipuolisuus erilaisiin tietotarpeisiin ja tiedon jakamisen helppous. Snowflake-ratkaisusta moni asiakkaamme on saanut kattavan tietovarastoratkaisun, jonka varaan uskaltaa rakentaa analytiikan tulevaisuuden.

Ota yhteyttä
Markku Haukijärvi
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun