Hyvän käyttäjäkokemuksen suunnittelu lähtee käyttäjän tarpeiden syvällisestä ymmärtämisestä ja yrityksen liiketoimintatavoitteista. Käyttäjän tarpeet on aina pidettävä keskiössä, muuten liiketoimintatavoitteilla ei ole mahdollisuutta toteutua. Käyttäjäkokemuksen suunnittelussa pyritään aina mahdollisimman yksinkertaiseen ratkaisuun, joka on käyttäjälle intuitiivinen käyttää.

Käyttäjäkokemuksen suunnittelu maksaa itsensä takaisin

Käyttäjät, jotka saapuvat palveluusi ja löytävät vaivattomasti sen mitä tulivat etsimään, tekevät todennäköisemmin toivottuja toimenpiteitä ja palaavat uudestaan. Tutkimusten mukaan yrityksillä, jotka panostavat hyvään käyttäjäkokemukseen kuluu vähemmän rahaa uusien asiakkaiden hankintaan sekä nykyasiakkaiden pitämiseen. 
 
Käyttäjäkokemuksen suunnitteluun panostaminen tuottaa yleensä moninkertaisesti takaisin siihen panostetun investoinnin. 

Modulaarinen suunnittelumalli

Modulaarinen suunnittelu lohkojen avulla tekee verkkosivuston rakentamisesta joustavaa ja suoraviivaista. Lohkoja voidaan järjestää uudelleen käyttäjien tarpeiden mukaan. 

Kaikki lohkot ovat mobiilioptimoituja ja näyttävät hyvältä sekä toimivat mutkattomasti eri laitteilla. Lohkot mahdollistavat monen tyyppisen sisällön helpon ja nopean muokkaamisen. Esiasetetut brändityylit väreille, typografialle, kuvakkeille, liike- ja kuvamuodoille tarkoittavat vähemmän aikaa editointiin, mikä johtaa tehokkuuteen, tasaiseen laatuun ja kustannussäästöihin. Yleensä tarvittavat lohkot tunnistetaan ja suunnitellaan UX-työpajan tulosten perusteella. Listaus tarvittavista lohkotyypeistä kuitenkin kehittyy ajan myötä, kun uusia tarpeita ja käyttötapauksia havaitaan. 

Ethän unohda saavutettavuutta

Hyvä käyttäjäkokemus vaatii myös saavutettavuuden huomioimista. Näin palvelun potentiaalinen käyttäjäkunta on laajempi ja kaikilla on yhdenvertainen mahdollisuus käyttää palvelua.

Usein hyvä saavutettavuus parantaa myös niiden käyttäjien kokemusta, joilla ei ole vammaa tai toimintarajoitetta.

Ota yhteyttä
Christer Lybeck
CEO, Knowit Experience Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun