Makers of a sustainable future

Muutama esimerkki innovaatioista asiakkaillemme

Takaisin edelliselle sivulle 

SOS Alarm

SOS Alarm -sovellus parantaa turvallisuutta Ruotsissa

SOS Alarm vastaa valtakunnallisesta hätänumerosta 112 Ruotsissa ja on vastuussa hätätoimista ja niiden koordinoimisesta. Knowitin kehittämän 112-sovelluksen tarkoituksena oli luoda nopea ja luotettava kanava kommunikoida kansalaisten kanssa ja tiedottaa hätätilanteista.

112-sovelluksen kautta tulleet puhelut lähettävät automaattisesti maantieteellisen sijainnin, jolloin apu voidaan lähettää välittömästi oikeaan paikkaan. Sovellus mahdollistaa myös hälytysten vastaanottamisen käyttäjän läheisyydessä tapahtuvista onnettomuuksista sekä tärkeitä virallisia tiedotteita push-ilmoituksina.

Knowitin asiantuntijat ovat työskennelleet SOS Alarm sovellukseen liittyen sekä tarpeiden analysoinnissa että sovelluksen kehittämisessä. Knowit tarjoaa jatkossa myös sovellushallinnan tuen 24/7. Knowit tekee sovellukseen myös jatkuvia parannuksia ja toiminnallisuuksien mukautuksia myös tulevaisuudessa. 

Sovellus kehitettiin Kotlinilla ja Swiftillä, backend Azuressa ja JAM-stackia käytettiin käyttöliittymään.

Kestävyys yritysinnovaatioiden edistäjänä

Kestävä kehitys innovaatioiden edistäjänä

Maailman johtava puutarhalaitteiden, kuten moottorisahojen, robottiruohonleikkureiden ja päältä ajettavien ruohonleikkureiden valmistaja halusi panostaa enemmän kestävään kehitykseen kahdella eri tuotealueellaan.

Kestävän kehityksen arvoja kaivattiin uusien kestävyyteen vaikuttavien tuotteiden toimittamiseen asiakkaille. Kestävän kehityksen innovaatioiden tuloksena oli asiakkaamme uusi rooli ”vihreän tilan toimittajana”.

Markkinoiden kiinnostus tätä kestävän kehityksen strategista suuntaan kohtaan oli suurta, ja uusia, innovatiivisempia ja tehokkaampia ratkaisuja julkaistiin asiakkaamme asiakkaille. Yksi erityisen kiinnostava palvelu, joka innovoitiin, on verkottunut ruohonleikkuri, jota ohjataan sovelluksen kautta. Tämä IoT-ratkaisu lisää turvallisuutta varkausilmoitusten sekä ruohonleikkureiden etäseurannan, -valvonnan ja -ohjauksen avulla.

blueGO

Saumaton viestintä blueGO:n kanssa

blueGO on Knowitin Bluetooth-framework saumattomaan viestintään ja tarjoaa hyvin määritellyn rajapinnan asiakkaiden sovelluksille, joka vähentää Bluetooth-tekniikan monimutkaisuutta ja helpottaa eri Bluetooth-profiilien rinnakkaistoimintaa ja vuorovaikutusta.

Ratkaisua käytetään tällä hetkellä yli 60 miljoonassa autossa, ja framework löytyy useiden autonvalmistajien malleista. blueGOta käytetään myös muilla teollisuuden aloilla, puhelimissa ja lääketieteellisissä laitteissa.

Ohjelmisto on riippumaton asiakkaan valitsemista RTOS,- MCU- ja BT-siruista, ja blueGO-liitännät ovat saatavana eri RTOS-laitteille, mukaan lukien QNX, VxWorks sekä Linux (Open Embedded, Mobile, Wind River Linux) ja Android. Se noudattaa sovellettavia kehitysstandardeja ja on mukautettu OpenSynergyyn.

Älykypärä

Älykypärä (suojakypärä) lisää turvallisuutta rakennustyömailla

Yksi Euroopan suurimmista rakennusalan yrityksistä otti meihin yhteyttä halutessaan lisätä turvallisuutta työmaillaan. Knowitin kehittämä älykypärä nousi esiin ratkaisuna, jolla oli mahdollisuus vähentää merkittävästi rakennustyömaiden onnettomuuksia.

Älykypärä avaa mahdollisuuksia monille tärkeille asioille rakennustyömailla. Muun muassa älykypärä mahdollistaa varmistuksen siitä, että käyttäjällä on riittävä pätevyys käyttää koneita ja laitteita. Älykypärien avulla on myös mahdollisuus varmistua esimerkiksi siitä, että kaikki työntekijät työmaalla on evakuoitu vaaratilanteen sattuessa.

Älykypärät on yhdistetty hallinta-alustaan tietojen keräämistä varten. Tärkeimmät älykypärän edut ovat: pienempi onnettomuusriski työmaalla, parempi tiiminhallinta ja tehtävien suunnittelu, terveyden ja turvallisuuden seuranta, online-raportointi useista kohteista, reaaliaikaiset hälytykset, työvoiman ja laitteiden hallinta, sijainnin seuranta sekä elektroniset aikakirjaukset.

Yhdistetyt lehmät

Verkottuneet lehmät

Voidaanko mitä tahansa yhdistää?

Tekniikkaa voidaan soveltaa hyvin monessa tapauksessa yhdistäen monenlaisia asioita. Esimerkkinä tällaisesta verkottumisesta on asiakkaamme kanssa toteutettu innovaatio jossa asiantuntijamme hyödynsivät teknologiaa maataloudessa, verkottaen lehmät.

Tämän innovaation avulla lehmien kasvattajat voivat kerätä arvokasta ja tärkeää tietoa parantaen lehmiensä turvallisuutta ja hyvinvointia. Keräämällä, visualisoimalla ja synkronoimalla tietoja pilveen innovaatiolla on mahdollisuus tarjota kasvattajille enemmän tietoa, mikä auttaa heitä tekemään oikean päätöksen oikeaan aikaan datan avulla. 

Tehokkaampi keittiösuunnittelutyökalu

Tehokkaampi keittiösuunnittelutyökalu julkipilviratkaisulla

Yksi Ruotsin globaaleista tavarataloketjuista halusi vähentää riippuvuuttaan paikallisista IT-toimittajista ja samalla lisätä osaamistaan ja hallintaansa omista sovelluksistaan. 

Yksi näistä sovelluksista on meidän asiakkaallemme kehittämä keittiösuunnittelutyökalu. Kehitimme yhdessä asiakkaamme kanssa ratkaisun, jossa siirryttiin julkisiin pilvipalveluihin, mikä osaltaan tarjosi asiakkaalle nykyaikaisen ja kestävän alustan ja ratkaisun.

Julkipilveen siirtymisen ansiosta asiakaamme on vähentänyt perinteisten ratkaisujen käyttöä, jonka seurauksena IT-alustojen ja ohjelmistolisenssien ylläpitoon kuluu vähemmän aikaa ja rahaa.

Asiakkaamme sovelluksissa on nyt vähemmän käyttökatkoja ja ne skaalautuvat jatkuvasti muuttuvien tarpeiden ja käyttövolyymin vaatimusten mukaiseksi, joka parantaa merkittävästi loppukäyttäjien kokemusta palvelusta. 

Alkuun