Knowit jälleen mukana Mimmit koodaa -ohjelmassa 2020!

Julkaistu 05 helmi 2020

Knowit järjestää keväällä kaksi ohjelmistorobotiikkaan keskittyvää workshopia osana vuoden 2020 Mimmit koodaa -tapahtumatarjontaa.

Knowit osallistuu myös ystävänpäivänä 14. helmikuuta Mimmit koodaa -ohjelman viralliseen launch-tilaisuuteen Marina Congress Centerissä Helsingissä. Knowitin oma mimmitiimi nähdään Advanced-lavalla "Robottien parhaat kaverit" -puheenvuorolla. Löydät tiimin myös Knowitin omalta standilta, joten tule rohkeasti moikkaamaan ja ota samalla kuva yhdessä Sauli-robottimme kanssa!

Ensimmäisen huhtikuussa järjestettävän työpajan aiheena on Robot Framework; päivän aikana käydään läpi suositun avoimen lähdekoodin automaatiotyökalun käyttöä. Tarkoituksena on syventää aiempaa Robot Framework -osaamista, mutta toivotamme lämpimästi tervetulleiksi myös innokkaat vasta-alkajat!

Toukokuussa järjestämme toisen työpajan joka keskittyy UiPathiin, suosittuun kaupalliseen automaatiotyökaluun. UiPathilla on matala kynnys aloittaa automaatiokehitystehtävissä, koska sen hallinta ei vaadi varsinaista ohjelmointiosaamista, vaan työ tehdään graafisen käyttöliittymän kautta. Perusymmärrys ohjelmoinnin filosofiasta, kuten muuttujista ja ehtolauseista, on kuitenkin hyödyksi.

Molemmilla kursseilla kouluttajana toimii Knowitin ohjelmistorobotiikan asiantuntija Minna Mari Leivo. Minna Marin sydäntä lähellä on opiskeluajoista asti ollut it-alan ilosanoman jakaminen mimmeille, ja hänen työviikkoaan seurattiin myös @mimmitkoodaa Instagram-tilillä tammikuussa. Minna Marin kouluttajakaveriksi tulee Anu Lindell. Anu on itsekin varsin tuore kasvo it-alalla ja nykyisessä projektissaan hän kehittää testausautomaatiota Robot Frameworkilla. Anu on ollut pitkään innostunut automaatiosta ja testauksesta, jonka vuoksi hän päättikin keskittyä testausautomaatioon ohjelmistorobotiikan sijaan. 
Psst, fun fact! Minna Marin ja Anun ensikosketus Knowitiin oli osallistua syksyllä 2018 järjestämäämme Robot Framework -workshopiin Mimmit koodaa -ohjelman kautta.
Puolitoista vuotta myöhemmin he ovat itse Knowitilla ohjaamassa samaa työpajaa. Mahtavaa, eikö? Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on tasa-arvon, diversiteetin ja osaajien kasvattaminen it-alalla. Ohjelma sai Euroopan talous- ja sosiaalikomitean tasa-arvopalkinnon joulukuussa 2019. Knowit oli viimeksi mukana ohjelmassa syksyllä 2018 ja jatkaa yhteistyötä tänä keväänä kahden workshopin muodossa.

Knowit on konsultointiyritys, joka luo lisäarvoa asiakkaidensa liiketoiminnalle tarjoamalla digitaalisia ratkaisuja kolmella toisiaan täydentävällä liiketoiminta-alueella: Experience, Insight ja Solutions. Knowit erottuu muista konsulttitoimistoista sillä, että yrityksessä yhdistyy suunnittelu- ja viestintäosaaminen, liikkeenjohdon konsultointiosaaminen ja IT-osaaminen. Knowitilla työskentelee n. 3800 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Puolassa ja Saksassa.
 
Lisätietoja Mimmit koodaa -ohjelmasta ja launchista: https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/
Alkuun