Knowitin toiminta koronapandemiassa

Julkaistu 27 maalis 2020

Maailmanlaajuisen koronapandemian seurauksena Knowit on ryhtynyt varotoimenpiteisiin viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Toimimme viranomaisten suositusten ja ohjeiden mukaisesti, jotta voimme suojella työntekijöidemme ja asiakkaidemme terveyttä ja turvata palvelumme ja asiakastoimituksemme.

Meille on tärkeää noudattaa viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeistuksia kaikissa maissa, joissa toimimme. Työntekijöidemme ja asiakkaidemme terveyden turvaaminen sekä tartuntojen leviämisen vähentäminen omalla toiminnallamme ovat nyt tärkeimmät prioriteettimme.

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Saksassa toteutetut varotoimenpiteet eroavat toisistaan, joten noudatamme kunkin maan viranomaisten ohjeita ja päätöksiä paikallisesti. Mikäli asiakkaidemme tai kumppaneidemme soveltamat toimenpiteet ovat tiukempia kuin viranomaissuositukset, noudatamme aina ensin mainittuja.

Toimintaamme kuuluu kaikissa tilanteissa liiketoiminnan jatkuvuuden suunnittelu ja turvaaminen sekä riskienhallinta. Pandemiatilanteessa seuraamme ajantasaisesti tilannetta sekä päivitämme tarvittaessa riskianalyysejamme. Turvaamme datakeskuksemme, tukipalvelumme ja palvelualustamme sekä varmistamme, että asiakastoimituksemme ovat turvallisia, eivätkä vaaranna työntekijöidemme tai asiakkaidemme terveyttä.

Tällä hetkellä suurin osa Knowitin työntekijöistä työskentelee etänä kotoaan ja kokouksemme pidetään digitaalisina välttäen fyysisiä kontakteja tartuntariskin minimoimiseksi. Mahdollistamme tämän etätyöskentelyn varmistamalla yhteisten kestävien järjestelmiemme käytön saatavilla olon ja käytettävyyden.

Etätyöskentelyn suosimisen lisäksi olemme rajoittaneet matkustamista koko Knowitissa. Kaikki ulkomaille suuntautuvat työmatkat on toistaiseksi peruttu ja seuraamme tarkasti ulkoministeriön asettamia karanteeni- ja matkustusrajoitteita. Vältämme matkustamista myös kotimaassa. Näiden rajoitteiden avulla pyrimme pienentämään työntekijöidemme, asiakkaidemme ja muiden kansalaisten tartuntariskiä.

Koronapandemian vuoksi arvioimme riskejä päivittäin ja ryhdymme tarvittaviin toimiin minimoidaksemme negatiiviset vaikutukset palveluihimme ja asiakastoimituksiimme.

Haluamme, että työntekijämme ja asiakkaamme tuntevat olonsa turvalliseksi asioidessaan kanssamme tänä haastavana aikana. Tavoitteenamme on olla avoin ja vastata kaikkiin tilanteessa syntyneisiin kysymyksiin ja huoliin.

Kuva lainattu: Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Ota yhteyttä
Christina Johansson
Head of Communications, Knowit Group
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun