Knowitin Kari Kakkonen testausalan järjestön ISTQB:n luottamustehtävään

Julkaistu 11 kesä 2019

Knowit Oy:n johtaja Kari Kakkonen (toinen oikealta) on valittu International Software Testing Qualifications Boardin (ISTQB) johtoryhmän sihteeriksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Nimitys tapahtui ISTQB:n General Assembly -tapaamisessa Jerevanissa toukokuun alussa.

Knowit Oy:n johtaja Kari Kakkonen on valittu International Software Testing Qualifications Boardin (ISTQB®) johtoryhmän sihteeriksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi.  Nimitys tapahtui ISTQB:n General Assembly -tapaamisessa Jerevanissa toukokuun alussa.

ISTQB® vastaa kansainvälisestä ISTQB® Certified Tester -järjestelmästä, joka tarjoaa eritasoisia sertifiointiin tähtääviä ohjelmistotestauksen koulutuksia. ISTQB® on myöntänyt yli 640 000 sertifikaattia 120 maassa.  ISTQB®:n Suomen edustajana toimii FiSTB (Finnish Software Testing Board), jonka vastuulla on kansainvälisen yhteistyön lisäksi perus- ja jatkotason koulutuksien ja kouluttajien akkreditointi sekä sertifiointikokeiden koordinointi. Suomessa on myönnetty jo yli 3500 ISTQB®-sertifikaattia. Suurin osa sertifikaattikokeen suorittajista on ensin käynyt valmistavan kurssin.

Kakkonen on yksi Finnish Software Testing Boardin (FiSTB:n) perustajajäsenistä ja toiminut myös järjestön puheenjohtajana vuodet 2010-2017. Tällä hetkellä Kakkonen on FiSTB:n varainhoitaja. Knowit Oy on ISTQB®:n Global-kumppani ja aktiivinen ISTQB®-sertifiointikurssien järjestäjä ja kouluttaja.

”Kari ja Knowit ovat osallistuneet pitkäjänteisesti koko laadunvarmistusalan eteenpäin viemiseen Suomessa. Luottamustehtävä kansainvälisessä kattojärjestössä viestii Karin vahvasta taustasta, aktiivisuudesta ja monipuolisesta näkemyksestä. Olemme erittäin iloisia Karin saamasta kansainvälisestä tunnustuksesta”, kertoo Knowit Oy:n toimitusjohtaja Ville Särmälä.

Lue lisää jäsenvalinnasta ISTQB®:n tiedotteesta.


Knowit lyhyesti

Knowit on konsultointiyritys, joka luo lisäarvoa asiakkaidensa liiketoiminnalle tarjoamalla digitaalisia ratkaisuja kolmella toisiaan täydentävällä liiketoiminta-alueella: Experience, Insight ja Solutions. Knowitissa yhdistyy design- ja viestintäosaaminen, liikkeenjohdon konsultointiosaaminen ja vahva teknologiaosaaminen. Knowitilla työskentelee yli 3800 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Tanskassa, Puolassa ja Saksassa. Knowit on listattu Tukholman OMX-pörssissä. Knowit – Creating Digital Opportunities. Lisätietoja: www.knowit.fi ja www.knowit.eu.


Lue lisää Knowitin testaus- ja laadunvarmistuspalveluista.

Alkuun