Knowitin Jussi Rautio on maailman ensimmäinen DASA DevOps Product Owner -kouluttaja

Julkaistu 07 helmi 2019

DASA (DevOps Agile Skills Association) on maailmanlaajuisesti toimiva yhdistys, joka edistää DevOps -kulttuuria muun muassa koulutusten ja siihen liittyvän sertifiointijärjestelmän avulla. Knowitin seniorikonsultti Jussi Rautio on käynyt läpi koko DASA DevOps -koulutuspolun, ja hän on maailman ensimmäinen sertifioitu DASA DevOps Product Owner -kouluttaja.

”Knowitilla olen työskennellyt agile coachina sekä ohjelmistokehityksen projekti- ja testauspäällikkönä. Niiden ohessa vedän muun muassa ISTQB Test Automation Engineering ja DevOps Professional -koulutuksia”, Rautio kertoo. ”Nyt suorittamaani DASA DevOps Product Owner -koulutusta ei tietääksemme ole suorittanut Suomessa tai koko maailmassa vielä kukaan toinen. Knowit aloittaa yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille suunnatut DevOps Product Owner -kurssit ja sertifiointitestien järjestämisen keväällä.”

DevOpsin suurin oivallus liittyy Raution mukaan yritysten ketterään työskentelykulttuuriin, sitä tukeviin valintoihin sekä työntekijöiden motivointiin.

Jussi Rautio DASA DevOps Product Owner -kouluttaja

”Mitä enemmän ihminen pääsee vaikuttamaan omaan työhönsä, sitä tyytyväisempi hän on. Ketterästi toimiva yritys tukee työntekijöidensä autonomiaa, toimii tehokkaasti ydinliiketoimintansa parissa ja tekee hyvää tulosta”, toteaa Rautio ja jatkaa: ”Ohjelmistokehityksessä tehdään monesti paljon turhaa työtä ja päällekkäisiä asioita. Karsimalla rönsyjä, keskittymällä olennaiseen ja automatisoimalla prosesseja työn tehokkuus ja tuottavuus paranevat huomattavasti.”

Knowit aloittaa DASA DevOps Product Owner -koulutukset

Raution mukaan jokaisessa ohjelmistokehitystä tekevässä organisaatiossa olisi hyvä olla koulutettuja DASA DevOps Product Ownereita, joka toimivat itseohjautuvan tiimin ja liiketoiminnan välimaastossa.

”Product Ownerin rooli on asiakkaan ja tiimin välillä rakentaa dialogia ja terävöittää tuotteen visiota. Hänen ensisijainen tehtävänsä on huolehtia siitä, että tiimi toimii tehokkaasti ja tuottaa jatkuvasti lisäarvoa asiakkaalle. DevOps Product Owner ohjaa ohjelmistokehityshanketta, jotta tiimin fokus on oikeissa asioissa”, Rautio summaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 22.-24.5.2019 pidettävään DASA DevOps Product Owner -koulutukseen.

Oletko kiinnostunut yritys- tai tiimikohtaisesta DASA DevOps Product Owner -koulutuksesta. Ota yhteyttä: Sari Alander, sari.alander(at)knowit.fi, +358 50 521 7727

Lisätiedot:

Jussi Rautio
Sähköposti: jussi.rautio(at)knowit.fi
Puhelin: +358 44 053 5345

Alkuun