Knowitille julkishallinnon puitesopimuksia ohjelmistorobotiikasta ja -testauksesta

Julkaistu 27 maalis 2017

Knowit on solminut talven 2016-2017 aikana yhteensä 24 puitesopimusta, jotka mahdollistavat osallistumisen julkishallinnon it-hankkeiden tarjouskilpailuihin testauksen tai ohjelmistorobotiikan alueilla.

Ohjelmistotestausta Apotille ja Helsingin kaupungille

Ohjelmistotestauksen puitesopimukset on tehty Apotin ja Helsingin kaupungin osaamiskeskuksen kanssa. Molemmissa testauspalveluiden tarve liittyy tietoturvaan ja järjestelmien tekniseen ja toiminnalliseen testaamiseen.

”Tehokkaalla testauksella ja laadunvarmistuksella voidaan alentaa ohjelmistojen kehityskustannuksia, saadaan ohjelmistot markkinoille nopeammin sekä ratkaistaan potentiaaliset ongelmat ajoissa. Ennen teknistä ja toiminnallista testausta asiantuntijamme varmistavat, että tilaajat ja toimittajat ymmärtävät alkuperäiset vaatimukset samalla tavalla ja puhuvat varmasti yhteistä kieltä. Näin tietojärjestelmähankkeet saadaan maaliin ajallaan ja laadukkaasti”, kertoo Knowitin toimitusjohtaja Ville Särmälä.

Ohjelmistorobotiikkaa verottajalle, kunnille ja sairaanhoitopiireille 

Knowitilla on ohjelmistorobotiikkaan liittyvät puitesopimukset Verohallinnon sekä HUSin ja Medi-IT:n hankintarenkaiden kanssa.Verohallinto kilpailuttaa ohjelmistorobotiikan ratkaisut uuden dynaamisen hankintajärjestelmän kautta. Vuoden 2020 loppuun mennessä Verohallinto tekee arviolta kymmenen robotiikkahankintaa, joiden yhteisarvo on noin miljoona euroa.

HUSin hankintarenkaaseen kuuluvat Helsingin, Vantaan ja Tampereen kaupungit sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen organisaatioita. Medi-IT:n hankintarenkaassa on julkishallinnon organisaatioita, kuten kahdeksan sairaanhoitopiiriä sekä ICT-palveluntarjoajia. Hankintarenkaiden jäsenet tekevät itse omat hankintalain mukaiset päätöksensä. Puitesopimukset koskevat ohjelmistorobotiikkapalveluita, kuten konsultointia ja ratkaisuja.

”Olemme saaneet ohjelmistorobotiikalla erittäin hyviä tuloksia julkishallinnon puolella, jossa pystytään säästämään julkista rahaa siirtämällä rutiinityöt roboteille. Kansalaisille tämä näkyy palveluiden nopeutumisena ja organisaation sisällä henkilöstö pystyy keskittymään kehittävään työhön. Meiltä löytyy vankkaa osaamista liiketoimintaprosessien automatisoinnista ja taitavia teknisiä toteuttajia, joten pystymme tarjoamaan ohjelmistorobotiikan kokonaisprojekteja”, Ville Särmälä sanoo.

Knowitin asiantuntijoilla on yli kymmenen vuoden kokemus julkishallinnon it-järjestelmien laadunvarmistuksesta ja testauksesta. Esimerkiksi Eläketurvakeskuksen kanssa Knowit voitti Parasta testausta Euroopassa -kilpailun.

 

Lisätietoja

Ville Särmälä
toimitusjohtaja, Knowit Oy
+358 400 601 846
ville.sarmala (ät) knowit.fi


Knowit Oy
on konsulttiyritys, joka auttaa asiakkaitaan menestymään hyödyntämällä vahvaa ICT-osaamistaan ja toimimalla lähellä, innovatiivisesti ja liiketoimintakeskeisesti. Suomessa Knowitin palvelutarjontaan kuuluvat testaus ja laadunvarmistus, digitaalisen liiketoiminnan ja tiedolla johtamisen ratkaisut sekä asiakaskohtaisten ohjelmistojen kehittäminen ja ylläpito. Knowit toimii Pohjoismaissa yli 1 800 työntekijän voimin, ja se on listattu Tukholman OMX-pörssissä.

www.knowitgroup.com

  

 

Alkuun