Fingrid toivottaa Armi Arkiston tervetulleeksi tiimiin

Julkaistu 18 huhti 2018

Armi Arkisto -robotti tarkastaa teknisten dokumenttien toimituksia virheiden osalta. Robotiikan hyödyntäminen on osa Fingridin piirustusarkiston automatisointia.

​Piirustusarkistossa liikkuu Fingridin ja toimittajien välillä suuri määrä tiedostoja, kuten pääkaavioita, profiileja, piirikaavioita ja johdotuskaavioita ja niin edelleen, joita siirretään tallennuspaikasta toiseen Excel-taulukoiden avulla. 

Jotta tiedot siirtyvät oikein, on toimittajien merkittävä hyvin tarkkaan oikeat tiedot oikeisiin taulukon kohtiin. Tietoja saattaa olla satamäärin yhdessä taulukossa ja yhdenkin pienen virheen vuoksi tiedostoja ei saada asianmukaisesti siirrettyä takaisin piirustusarkistoon.

Tässä astuu Armi Arkisto -robotti riviin ja käy sananmukaisesti jokaisen Excel-taulukon rivin lävitse. Armi auttaa kertomaan nopeammin kuin ihmissilmä sen, missä tieto ei ole oikein merkitty. Armi havaitsee virhetilanteet tuhatrivisessä ja useampisarakkeisessa taulukossa ilman että silmiä kiristää tai että esimerkiksi ihmissilmälle vaikeasti havaittava väärässä paikassa oleva alaviiva jää huomaamatta.

Armi havaitsee inhimillisiä virheitä ja vapauttaa piirustusarkistossa aikaa tehtäviin, joissa robotiikka ei vielä voita ihmistä.

Armi-robotti ohjelmoitiin ja testattiin toimittaja Knowit:n ja Fingridin ICT:n erikoisasiantuntija Hannu Sintosen avulla, aivan samoin kuin jo aikaisemmin Fingridillä aloittanut Tero Tiima -kollegansa. 

Arkistorobotti kuuluu yhtenä osana Fingridin ICT:n strategisiin hankkeisiin automaation ja robotiikan kehittämiseksi.

Lisätietoja:
Fingrid: arkisto.palvelut@fingrid.fi  (Uutisen lähde: Fingridin intranet)
Knowit: tarja.rantala@knowit.fi

 

Ota yhteyttä
Tarja Rantala
Client Executive, Knowit Solutions Oy
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Alkuun